Hlavní obsah

On-line hry: eSuba neobstála v konkurenci evropské špičky

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý týden byl pro naši scénu velmi rušný. Nejen že výběry Slovenska a České republiky odehrály hned osm reprezentačních duelů, ale uskutečnily se také tři zásadní klubové změny v CS 1.6, CoD4 a především v CS: Source. Kromě toho navíc bojoval DotA tým české organizace eSuba.HAL3000 na prvním offline turnaji v tomto známém Warcraft 3 módu.

Článek

Novinky z domova

  • Nestabilita Call of Duty 4 sekce českých nEophyte pokračuje. Tým, jenž přestoupil z konkurenčních SnoopY s velkým příslibem do budoucna, změnil pod tagem nEph již celou řádku hráčů. Tento nešťastný fakt však stále pokračuje. Nyní pětici skywalker, holli, par89, enjOik, bahn1k opouštějí z důvodu ztráty motivace poslední dva zmínění. Náhradou za ně obléknou klubový dres neitheR a meny z bývalých Verya eSports.
  • Pokud se dá o předešlé změně říci, že byla očekávaná, následující je doslova šokující. Britští Reason Gaming oznámili hned dvě změny ve svém česko-slovenském Counter-Strike: Source kádru. Kvůli vnitřním neshodám se řady [R] rozloučily s nejlepším evropským AWP hráčem WT a tahounem sneixem. Trojice .PhP, UN, pR dlouho neotálela a okamžitě na jejich místa dosadila zkušeného bazyho a ex-DEFEATERS GuardiaNa.
  • Reprezentace České republiky a Slovenska mají za sebou další významná klání. Český Trackmania výběr navázal na předešlý úspěch se Slovinskem a téměř totožným způsobem deklasoval protivníka z Maďarska. Slovinsko sice toužilo po pomstě, ale naštěstí pro nás se žádná nekonala. Naši Call of Duty 4 borci si se slabým soupeřem poradili lehce 13:5. Naopak Slovensko podlehlo Maďarsku 13:6 a navrch přidalo i očekávanou prohru v Counter-Strike 1.6 s favorizovaným Dánskem. Chuť si hned zlepšilo v Counter-Strike: Source, kde nejprve zdolalo Rakousko a následně i Itálii. Ve stejné hře Češi podlehli silnému Švédsku, avšak okamžitě pohodlně bodovali s Tureckem.
  • Momentálně tápající domácí Counter-Strike 1.6 scéna mezi sebe přivítala slavné navrátilce. Pustit se znovu do hraní se rozhodla legendární dvojice efron, rasan společně s dlouholetým kapitánem české reprezentace boddiem. Na pozici zbylých dvou hráčů jejíhož klanu nesoucího název dynamic crew přizvala sehrané duo wu, ame, jež nabídku pochopitelně neodmítlo. Tento ambiciózní tým by neměl chybět v předních domácích soutěžích.

:. "Bad Boys", jak se rasanovi a efronovi přezdívá, zažili svůj vrchol v éře klubu AMD Cyber Team. Po jeho zániku začala domácí scéna silně upadat. Povede se nyní dynamic crew jí pozvednout?

Novinky ze světa

  • Po odmlce trvající celých 18 měsíců se vrací kdysi úspěšný švédský Counter-Strike: Source klub Adastra. Z tehdejších hráčů ho ale bude zastupovat pouze jediný, nordQvist. Ten si k sobě přizval zkušené a talentované borce, kteří prošli klany jako Team Dignitas, Stockholm Magnetik či Volt Gaming. Jmenovitě se jedná o Vizziona, majora, mathse a hye.
  • Nedávno jsme vás informovali o ukončení spolupráce skandinávských AndThenSome s jejich tehdejší britskou Call of Duty 4 sekcí. Ta dále vystupovala jako Exabyte a úspěšně pracovala na svém jménu, což ji nakonec vyneslo zajímavou nabídku od organizace crack clan. Na ní obměněná sestava ve složení JUSZN, Duffer, nreo, L-KiNG, solz kývla a nemusí se tak obávat o svou existenci.
  • Brazilská rošáda v podání Made in Brazil pokračuje. Člen klubového sdružení G7 se po náhradě bita KIKOOOem uchýlil k další obměně kádru. Rozloučil se s jednou ze svých největších opor fnxem, místo níž do svých řad přilákal Spaccu z konkurenčních Fire Gamers. Právě u FG se rýsuje veliká hrozba MiBR. Klub během posledních týdnů angažoval hned čtyři bývalé hráče domácí jedničky, kromě fnxe také bruna, bita a tona.
  • Několikanásobný WCG reprezentant USA Nikolaus Cassidy se znovu dohodl na angažmá s nizozemským klubem Serious Gaming. SonkiE, jak zní hráčova přezdívka, si těsně před vyvrcholením World Cyber Games odskočil ke Gravitas Gaming, jejichž Warcraft 3 tým ovšem zanikl, čímž se Američan ocitl bez angažmá. Nyní se ale znovu připojuje k SG, kde bude hrávat po boku Nizozemce RotterdaMa a Švéda DowaQa.

:. SonkiE zažil rušné období. Slavil postup na WCG, následně byl propuštěn ze Serious Gaming, vzat do Gravitas Gaming a opět propuštěn kvůli zrušení většiny klubových soutěží. Nyní je zpátky v SG, kde se na něho bude spoléhat především v NGL-ONE 3v3 lize.

Náš jediný zástupce na DLMasters bohužel nebodoval

Ve dnech 6. až 8. února se odehrála zcela stěžejní akce pro komunitu úspěšného Warcraft 3 módu Defense of the Ancients.

V těchto dnech hostil německý Hannover historicky první větší offline DotA turnaj, Dota League Masters. Soutěžilo se o 1 500 euro v hotovosti a věcné ceny od společnosti Platronics. Na seznamu účastníků se kromě kompletní evropské špičky objevil i jeden náš zástupce, eSuba.HAL3000.

:. DotA sekce eSuba.HAL3000 si na DLMasters nepřipsala žádné vítězství, ale určitě nasbírala cenné zkušenosti, které zužitkuje v následujících zápasech Farm4Fame soutěže.

Tomu se ale bohužel příliš nedařilo. V prvním kole sice narazil na papírově slabší Wicked, jež dokonce i dlouho přehrával, jenže závěr hry vyzněl mnohem úspěšněji pro německý celek, který se tak po 50 minutách radoval z postupu do druhého kola. Dařilo se i druhému domácímu celku diamondZ, který přehrál dánské Mom equals toilet. Kingsurf international si snadno poradili s Celebrity Allstars a Meet Your Makers zdolali své rivaly z SK Gaming.

:. SK Gaming se v poslední době příliš nedaří. Ještě před půlrokem byli považováni za neporazitelné. Od té doby ale nezvítězili ani na jednom z hlavních online či offline turnajů.

Právě s SK se náš vyslanec střetl v opravném pavouku a klání to pro nás nebylo rozhodně pěkné. Švédi ukázali, proč se právem již delší dobu řadí mezi TOP3 Evropy a pohodlně si připsali povinné vítězství.

Zároveň s eSubou se s turnajem rozloučili Celebrity Allstarts. Kolo poté se k nim připojili i jediné dva zbylé místní kluby diamondZ a Wicked. To už se pomalu rýsovala finálové čtyřka.

:. Meet Your Makers se sice ve svém žebříčku pasovali do role nejlepšího DotA týmu současnosti, ale během krátké doby stihli už třikrát prohrát s klanem Ks.int, který pro změnu za nejlepší považují fanoušci.

Od svého vzniku naplno nastartovaní Ks.int nepolevili ani na své první lanové zkoušce a po výhře nad MYM v 11. PriDe turnaji zdolali stejný tým i ve finále horní části play-off, čímž si zajistili účast v Grand finále.

Mezitím se SK, kteří byli jedním z hlavních favoritů, postupně prokousávali nižší tabulkou. Po vyřazeních eSuby a dmZ přišlo na řadu utkání s Met, které rozhodovalo o postupu a nepostupu mezi první tři.

V případě Švédů šlo zápas, jenž určoval úspěch, případně neúspěch na této akci. SK neponechali nic náhodě, předvedli velmi jistý výkon a mohli se tak chystat na odvetný duel se svými přemožiteli z prvního kola.

:. Kingsurf international zažívají skvělé časy. Není tomu ani dva měsíce, co oznámili svůj vznik a už si připisují druhý cenný triumf.

Ta se ale k jejich smůle nekonala, Meet Your Makers byli opět úspěšnější, pomstili své vyřazené dánské krajany a putovali do finále, v němž na ně již čekali nažhavení Kingsurf.

Sestava složená z hráčů pěti různých národností se na turnaj připravila opravdu důkladně, což se jí vyplatilo i v druhém střetnutí s možná nejúspěšnějším klanem roku 2008. Kromě skvělého renomé si na své konto připsala také 1 000 euro, druzí MYM brali 350 euro a podložky od Platronics, třetí SK 150 euro a podložky.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Defeaters znovu neporažení

Báječně vkročili naši zástupci do nového ročníku ClanBase NationsCupu. Po neúspěchu CS 1.6 výběru, který se do soutěže ani nekvalifikoval, přišly první dobré...

Výběr článků

Načítám