Hlavní obsah

On-line hry: DotA - zábavný mód pro Warcrafta III

Novinky, Michal Sztemon

Zahrajete si rádi Warcrafta III, ale připadá vám, že hře něco chybí? Zkuste si zdarma stáhnout mód DotA - ubude jednotek na ovládání, přibudou prvky RPG a pořádná porce zábavy. Kromě toho se v článku dozvíte, kdo byl nominován na cenu Hráč roku v elektronických sportech a další informace z domova i ze zahraničí.

Článek

Zprávy z domova

  • V prázdninovém Counter-Strike turnaji Logitech CS 1.6 na serveru PlayZone si nejlépe vedl slovenský tým Cyber Realm, druzí skončili fu.sk. Vítězové získali pět myší Logitech MX518, poražení finalisté pak pronájem profi serveru na půl roku.
  • 29. díl televizního pořadu ProGamers se točí okolo AMD PG Challenge.005, dále se můžete podívat na turnaj v Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth anebo na originálně komentovaný zápas v Quaku3.
  • Zajímavý turnaj ve Starcraft: Broodwaru přichystala česká jednička, nEph.Destroyer. Celý turnaj se hraje na mini mapě Blood Bath, na vítěze pak čeká láhev 40%-ní vodky.
  • Jednou z posledních možností, jak získat body v žebříčku Českomoravského svazu progamingu, je online turnaj ČMSP Summer Cup. Ten je pořádán ve všech 10 progamingových hrách (CS, W3, BW, Q3, VC, CoD, UT, FIFA, NHL a ET), registrovat se můžete zde.

Obrázek ze hry Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth

Zdroj: www.ea.com

Zprávy ze světa

  • Finále World Cyber Games v roce 2006 se uskuteční v italské Monze. Místo konání se každoročně mění, loni se nejlepší progameři podívali do San Francisca, letos je finále v Singapuru. Monza zvítězila v konkurenci Sydney či Šanghaje, uvidíme, jak se Italům povede tento turnaj zorganizovat.
  • Tvůrci Warcrafta III z Blizzardu se starají o hráče své hry i tím, že pořádají velké online turnaje o velmi slušné ceny. Ten poslední s názvem Battle.net Ladder Contest se stal kořistí korejského borce WE.ReMinDa, který si zajistil finanční odměnu ve výši 7000 dolarů.
  • Český multiklan nEophyte si vede velmi dobře v kvalifikaci do týmové Warcraft III soutěže Warcraft Premier League. nEph již prošli dvěma koly kvalifikace, jejich aktuálním soupeřem je americký klan team Rush.
  • Společnost CPL zveřejnila seznam hráčů, kteří si již zajistili postup na finále CPL World Tour v Painkilleru. Vítěz tohoto finále získá hodně slušných 150 000 dolarů (více než 3,5 miliónu korun), i hráč umístěný na 13.-16. místě si přijde na 3650 USD (cca 88 000 Kč).

Takto vypadalo zahájení WCG 2004 v San Francisku. Jak bude vypadat letos a příští rok? Foto: www.score.cz

DotA - skvělý mód pro Warcraft III

Strategická hra Warcraft III s datadiskem Frozen Throne je stále velmi hraná, už nějaký ten pátek se však nejen stratégové můžou těšit i z módu, který ke strategii přidává i notný kus RPG. Mód s názvem Defense of the Ancients původní W3 zjednodušuje, zbývá pouze krystalická zábava. Proti sobě stojí dvě družstva, na každé straně bojuje až pět hráčů. Největší zábavu si užijete v pěti proti pěti, v ideálním případě na LANu, kdy můžete své protihráče i "povzbuzovat".

Obrázek z módu DotA - vše vypadá tak, jak jste zvyklí z W3.

Zdroj: www.dota-allstars.com

Oproti standardnímu W3 stojí veškerá zodpovědnost na hrdinech, to oni představují vaši armádu i způsob jak vydělávat peníze. Hrdinové získávají zkušenosti a sbírají předměty, ty se pak dají spojovat do větších celků. Nabušení hrdinové se spoustou předmětů pak mají jediný úkol - zničit konkurenční základnu. To samozřejmě není tak jednoduché, a tak není výjimkou, když hra trvá i hodinu.

Minimální požadavky:

Minimální požadavky:- procesor 400 MHz

Minimální požadavky:- procesor 400 MHz- 128 MB RAM

- originální hra Warcraft III Frozen Throne (mód stahujte zde)

Tipy pro začátečníky:

Tipy pro začátečníky:- důkladně si prostudujte možnosti vývoje vašeho hrdiny

Tipy pro začátečníky:- důkladně si prostudujte možnosti vývoje vašeho hrdiny- ze začátku hry creepujte (zabíjejte neutrální potvory), získáte peníze i zkušenosti

- braňte své spoluhráče, neboť jen tak máte šanci zvítězit nad soupeři

Světoví hráči roku v elektronických sportech

Stejně jako v klasických sportech jsou i v profi hraní různé ankety či volby odborných porot, které mají určit, kdo byl v daném roce ten nejlepší. Jednou z nejvýznamnějších organizací světové scény jsou němečtí Turtle Entertainment (např. pořadatelé soutěží ESL či ENC) a ti se s pomocí odborníků z celého světa snaží porovnat úsilí hráčů v různých hrách. Podívejme se tedy, kdo byl nominován - vítěz bude zveřejněn na Games Convention v Lipsku v polovině srpna.

Sander "Vo0" Kaasjager (Nizozemsko, hra Painkiller)

Sander "Vo0" Kaasjager (Nizozemsko, hra Painkiller)- zřejmě nejlepší současný světový duelista

- úspěchy: 1. místo CPL Winter, 1. místo CPL WT Turecko

Manuel "Grubby" Schenkhuizen (Nizozemsko, hra W3)

Manuel "Grubby" Schenkhuizen (Nizozemsko, hra W3)- elitní hráč Warcrafta III, vítězí na velkých turnajích

- úspěchy: 1. místo WCG 2004, 1. místo ESWC 2005

Jae Ho "Spirit_Moon" Jang (Jižní Korea, hra Warcraft III)

Jae Ho "Spirit_Moon" Jang (Jižní Korea, hra Warcraft III)- elitní hráč Warcrafta III, nejlepší ze silné korejské školy

- úspěchy: 1. místo WEG1, 1. místo WEG2

Danny "coL | fRoD" Montaner (USA, hra Counter-Strike)

Danny "coL | fRoD" Montaner (USA, hra Counter-Strike)- nejlepší hráč amerického CS týmu compLexity

- úspěchy: 1. místo ESWC 2005, 1. místo CAL-i

Johnathan "Fatal1ty" Wendel (USA, hra Painkiller)

Johnathan "Fatal1ty" Wendel (USA, hra Painkiller)- špičkový duelista schopný uspět v jakékoliv 3D hře

- úspěchy: 1. místo CPL WT USA, 3. místo CPL Winter

Je těžké porovnávat hráče z různých her, stejně jako u klasických sportů je toto srovnání výhodné pro singlisty a nevýhodné pro členy týmů. Jasným favoritem ankety je Nizozemec Vo0, ale přihodit se může cokoli. Pokud vás zajímají nominovaní v dalších kategoriích (nejlepší hráč CS, W3, nováček roku, nejlepší dívka), najdete je zde.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Profi hráč jde k soudu

Vůbec první soudní spor týkající se hráčských smluv se zřejmě odehraje ve Švédsku. Jeden z hráčů se totiž rozhodl odejít z týmu a management na něj podal...

On-line hry: Nejlepší hráč světa v Praze

Ačkoli je letošní turnaj AMD PG Challenge koncipován spíše jako monstrózní domácí akce, přece jen zřejmě uvidíme i světovou hvězdu. Ruský borec Cooller, který...

Výběr článků

Načítám