Hlavní obsah

On-line hry: Česko - Nizozemsko 2:6

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v mánii způsobené fotbalovým šampionátem a soutěží Česko hledá SuperStar usedají hráči ke svým počítačům a poměřují své síly. Jak si vedli naši reprezentanti v mezinárodních soutěžích? Jsou nejlepší hráči počítačových her ve svých zemích známí? Nejen to se dozvíte v dnešním článku věnovanému on-line hrám.

Foto: FILMFEST, s.r.o.

Jiří Novotný v nově otevřeném Kabinetu filmové historie

Článek

Zprávy z domova

  • První profesionální tým v historii hraní v České republice mění barvy. Ex-hráči Counter-Strike klanu NecroRaisers neprodloužili s tímto klanem smlouvu a od příštího týdne budou vystupovat pod novým názvem AMD.Cyber Team CZ. Podle informací ze zákulisí budou mít ještě lepší podmínky k tréninku než doposud, první jejich akcí bude světové finále Electronic Sports World Cup.
  • Vítězem obřího turnaje pražských škol ve WarCraftu III se stal Matyáš Deml, ve světě progamingu známý jako BTeam.BuchTa. Ve finále porazil svého týmového kolegu Tomáše Bojanovského (BTeam.zEro) v poměru 2:0. Úspěšní hráči získali od pořadatele, Českomoravského svazu progamingu, věcné ceny a poháry, nyní budou známi i na svých školách. :o)
  • Již dnes začíná v herně AMD PG Cyber Café Anděl pokus o překonání rekordu v kontinuálním hraní, který pořádají SCORE a ProGamers. Padesátka účastníků se pokusí překonat stávající rekord (více než 65 hodin), během každé hodiny mají hráči nárok na pětiminutovou přestávku.
  • Odpovědí na stále častější podvádění na českých veřejných Counter-Strike serverech se stává centrální banovací server, který shromažďuje data z většiny serverů. Pokud tedy bude podvodník odhalen na některém ze serverů, již si nezahraje ani na ostatních...
  • Multiherní klan nEophyte přibírá pod svá křídla další dvě sekce, kterými jsou Call of Duty a Painkiller. Zatímco Call of Duty je velmi populární v zámoří a u nás se prosazuje teprve nyní (v červenci turnaj AMD PGCH), Painkiller je relativně nová singlová hra, která upoutala old-school hráče Quaka3.

Fotografie z turnaje pražských škol ve WarCraftu

Zprávy ze světa

  • Ani česká reprezentace ve hře Vietcong se nedokázala prosadit na světové scéně. V poháru národů na ClanBase naši prohráli ve čtvrtfinále s Nizozemskem 2:6 a končí na děleném 5.-8. místě. Snad se našim fotbalistům v sobotu bude dařit více...
  • Posedlost Korejců strategickou hrou StarCraft: BroodWar je ve světě pověstná, tentokrát se do světa dostaly jejich wallpapery s tématikou nejlepších progamerů. Pokud tedy chcete, aby vás z monitoru sledoval některý z novodobých gladiátorů, stahujte zde.
  • I Švédsko má svou oblíbenou hru, kterou je pochopitelně Counter-Strike. Hráči nejlepšího klanu světa Schroet Kommando poskytli před nadcházejícími světovými turnaji rozhovory místním novinám, kapitán týmu Tommy "Potti" Ingemarsson je dokonce srovnáván s Davidem Beckhamem. :o)
  • Pokračování jedné z nejúspěšnějších herních sérií všech dob, Dooma, je na spadnutí. Temná 3D střílečka Doom III se na pulty obchodů dostane již v nejbližších týdnech, dojmy betatesterů z posledních verzí jsou velmi kladné. Uvidíme, jaká bude náročnost této hry na hardware.

Hráč WarCraftu III BTeam.BuchTa.

Žebříček ČMSP ve hře Vietcong

Jak se do žebříčku v české týmové bojovce Vietcong promítly aktuální turnaje a změna v systému bodování? Udrželi si Brothers in Arms první místo?

PořadíNázev týmuBodyZměna
1.NecroRaisers146.8-40.0
2.Faster Than Light110.0-15.0
3.Brothers in Arms62.00.0
4.Napalm Brothers51.2-9.0
5.invisible Team34.2-9.0
6.Czech Amateur Clan21.2-4.0
7.Brothers with Guns18.0-5.0
8.Vietcong Air Cavalry18.00.0
9.Screaming Eagles15.0-5.0
10.DOG Soldiers of Kadaň A-tým14.8-5.0

Jak můžete zjistit z tabulky, změna bodování se v pořadí projevila velmi výrazně. Již neaktivní Brothers in Arms totiž spadli z prvního až na třetí místo a dá se předpokládat, že budou pokračovat v sestupu. Na vrchol se probojovali NecroRaisers, kteří jsou v současné době jasně nejlepším českým týmem a reprezentují nás i v mezinárodních soutěžích.

Jediným výraznějším konkurentem NecroRaisers jsou Faster Than Light, klan se pohybuje na české scéně již od prvopočátků hry Vietcong. Těsně pod medailemi si drží pozice Napalm Brothers a invisible Team, zatím sedmí Brothers with Guns se v průběhu měsíce spojili s mladým klanem Soul Reavers a jistě se budou chtít posunout o něco výše.

V aktuální CENEGA Vietcong lize končí základní část, na špici jsou zatím neporažení NecroRaisers a Faster Than Light, které čeká vzájemný zápas příští týden. Dalším významným turnajem bude AMD PG Challenge 2004 v červenci, na který možná přijede i některý zahraniční Vietcong klan.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Hokejová mánie

Dnešní díl seriálu o on-line hrách se neodlišuje od hokejového šílenství těchto chvil (finále Extraligy, bitva o Stanley Cup, příprava na MS) a věnuje...

On-line hry: 5 miliónů korun za hraní her!

Korejský profesionální hráč počítačových her podepsal roční kontrakt na 200 000 dolarů. Padnou i poslední pověry, zda se progamingem dá živit? Turnajemi nabitý...

Výběr článků

Načítám