Hlavní obsah

On-line hry: Češi druzí na turnaji v Rumunsku

Novinky, Michal Sztemon

Nejvýznamnější akcí minulého týdne byla víkendová kvalifikace na světový turnaj CPL, která se konala v rumunském Temešváru, kde představili i naši borci z klanu AMD Cyber Team. Spousta zajímavých věcí okolo profi hraní se pochopitelně udála i u nás doma, a proto neváhejte a podívejte se na týdenní přehled.

Foto: Věra Stojarová
Článek

Zprávy z domova

  • Známé belgické duo OdB Productions vydalo video natočené na Finále MČR v PC hrách - InvexCup 2004. Kromě záběrů z Counter-Striku i Quaka 3 se autoři zaměřili na noční život profi hráčů v Brně, stahovat jej můžete zde (143 MB).
  • Vítězství v Mezihernovém ČMSP turnaji v Counter-Striku získal složený tým nEkrofajt, když ve finále vyhrál nad týmem Dark Angels v poměru 16:5. Turnaj se opět hrál v síti heren PG Cyber Café, vítězové získali 2500 Kč + 100 volných hodin v hernách.
  • AMD Cyber School je nový projekt firem Microsoft, AMD, EA a ProGamers a klade si za cíl zlepšit vnímání počítačových her širokou veřejností. V rámci přednášek určených základním a středním školám bude poukázáno na pozitivní vliv her na logické myšlení, postřeh či improvizaci, začátek je plánován na 1. prosince.
  • V sobotu 13. listopadu se v Palace Cinemas Slovanský dům v Praze uskuteční Launch party představující novou hru Medal of Honor: Pacific Assault. Kromě malé LANky o věcné ceny v MoH se představí i špičkové české, polské a maďarské klany ve hře Battlefield: Vietnam, kde půjde o 80 000 Kč.

OdB Productions poskytují rozhovor TV ProGamers, v pozadí hostesky turnaje InvexCup 2004.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Český klan AMD Cyber Team dosáhl vynikajícího úspěchu na CPL kvalifikaci v Rumunsku, kde skončil v konkurenci týmů z osmi evropských státůna druhém místě za německou divizí slavného týmu SK Gaming (dříve Schroet Kommando). Němci si tak zajistili postup do USA, naši borci se musí spokojit s odměnou 1500 dolarů.
  • I druhá novinka se týká profesionálního klanu AMD Cyber Team, hráč jejich WarCraft III sekce Giacomo si totiž vedl velmi dobře v turnaji inCup #8. Giacomo se probojoval až do semifinále, kde musel bohužel z důvodu špatného připojení vzdát a skončil tak třetí. Vítězem se stal Korejec SK.Zacard, který nyní působí v Německu.
  • Velký CS turnaj ve švédském městě Nörkkoping vyhrála světová jednička - klan SK Gaming. Cestu za titulem jim ovšem velmi znepříjemnil lokální klan ICSU a profíci museli o odměnu ve výši cca 7500 dolarů pořádně bojovat.
  • Čínští hráči počítačových her rozhodně nemají na růžích ustláno, jejich vláda totiž v období od března do srpna uzavřela cca 1600 heren a dalším 18000 pozastavila činnost. Tyto restrikce jsou důsledkem nové politiky vlády, která s hraním zejména akčních her nesouhlasí.

Začíname s hrou Wolfenstein: Enemy Territory

Wolfenstein: Enemy Territory je first-person akční hra postavená na Quake3 enginu, ve které se objevíte na různých bojištích druhé světový války. Budete bojovat na straně spojenců (Allies), nebo naopak obléknete uniformu nacistického Německa (Axis). Následující řádky by měly sloužit pro začátečníky jako pomůcka při instalaci a k prvnímu seznámení se hrou.

Instalace

Jedná se čistě o multiplayerovou hru, která se dá volně stáhnout na internetu, například zde. Samotný proces instalace je velmi jednoduchý. Vyberete pouze umístění složky, do které chcete hru nainstalovat a o zbytek se postará sama instalace. Hra vám zabere na disku asi 300 MB. Pro hraní na internetu budete muset nainstalovat patch 1.02, který můžete stahovat zde a ET Pro mod verzi 3.1.0 (zde).

Hardwarové nároky

Výrobcem udávané minimum nezbytné pro hraní ET je CPU 600, 128 MB RAM a 32MB grafická karta.

Druhy postav

Ve hře si můžete vybrat z pětice "povolání", jejich dobré složení v týmu je klíčem k úspěchu.

Soldier - Voják, jediný může nosit tzv. Heavy Weapons (Panzerfaust, Mortar, MG42, Flamethrower)

Medic - Medic má více života než ostatní povolání a má lehkou regeneraci života. Může ošetřovat zraněné spoluhráče nebo je dokonce v časovém limitu po smrti přivést zpět k životu.

Engineer - Jako jediní mohou plnit mnoho úkolů. (Stavět a opravovat kulometná hnízda, stavět mosty, pokládat miny či dynamit). Jako jediní mohou používat granátomet.

Field Ops - Jakýsi zásobovač, který může svým spoluhráčům doplňovat munici. Háže světlice. Dále má schopnost přivolat vzdušnou pomoc.

Cover Ops - Schopnost obléct si uniformu mrtvého nepřátelského vojáka a infiltrovat tak nepřátelský tým. Mohou házet kouřové granáty a jako jediní používají zbraně se zoomem či tlumičem.

Obrázek ze hry Wolfenstein: Enemy Territory.

Foto: www.playzone.cz

Zbraně

U každého povolání máte výběr z několika zbraní které k němu patří

Knife - Nůž je opravdu ta poslední možnost, pokud vám dojdou náboje.

Pistols - Colt1911 (Allies) a Luger (Axis) jsou použitelné opravdu jen v největší nouzi, ale přesto nepodceňujte protivníka ozbrojeného jen pistolí. Špion může nasadit tlumič.

MP40 Thompson - Klasické samopaly, téměř totožné. Prostě zmáčknout spoušť a střílet.

Sten - Velká přesnost a poměrně tichá střelba. Nevýhodou přehřívání hlavně s následnou nutností nechat vychladit.

FG42 - Zbraň dostupná pro Cover Ops. Jakýsi mix mezi samopalem a puškou. Zoom poskytuje možnost přesné střelby na velké vzdálenosti.

K43 M1 Garand - Velmi podobné zbraně, dostupné pro povolání Cover Ops (používá jako ostřelovací pušku s tlumičem) a Engineer (vrhání granátů).

MG42 - Těžký kulomet s velmi vysokou kadencí, při nepřetržité střelbě se přehřívá.

Mortar - Na blízko prakticky nepoužitelný, minomet je užitečný jako silná palebná podpora na velkých prostorách. Nevýhodou časté přehřívání.

Panzerfaust - Silná zbraň s plošným účinkem, v rukou zkušeného hráče k nezaplacení.

Flamethrower - Plamenomet je extrémně účinný na krátké vzdálenosti, zejména pro zatarasení úzkých míst či čištění bunkrů.

Multiplayerový mód

Campaign

Tento mód je pravděpodobně ten nejhranější, který se v Enemy Territory vyskytuje.Jedná se o jakousi kampaň, složenou z několika po sobě jdoucích map. V každé z nich hráč získává XP body (zkušenost), s jejichž vzrůstajícím počtem si může vylepšovat různé dovednosti, následkem čehož je povyšován.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Na Invex Cupu o milión korun

Pomalu se blíží nejvýznamnější domácí progamingový turnaj - finále seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách - Invex Cup 2004. Ve kterých hrách...

On-line hry: Vyberte si hostesky na finále MČR

Kvapem se blíží finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, které se uskuteční v rámci veletrhu Invex ve dnech 11.-15. října v Brně. Finišuje...

Výběr článků

Načítám