Hlavní obsah

On-line hry: Belgie hostila turnaj, kde zápolili Češi se světovou konkurencí

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní dění v belgických Antverpách se nezastavilo ani po týdnu. Outpost on Fire 3, jedna z největších evropských akcí letošního léta, na níž si po Counter-Strike: Source týmech dali dostaveníčko i příznivci Call of Duty 4, se tedy znovu útočištěm fanoušků progamingu.

Článek

Novinky z domova

  • Radost domácí Counter-Strike 1.6 scéně udělala zpráva o obnovení Forever Players. FPS Team, jak je klub lépe znám, skončil teprve nedávno, když se jeho dlouholetý majitel rozhodl opustit vody gamingu. Zánik ovšem zhatil bývalý úspěšný hráč J0s3e, jenž přivedl celou staronovou bandu ve složení terran, FHB, Shp3k0un, fex i slovenskou sekci v podání letkoa, Ch1ppyho, hotlineho, esqoa a damneda.
  • Vleklé problémy BW Gaming jsou snad zažehnány. České sdružení si na sebe boudu ušilo v podstatě samo, když přijalo hned dva kvalitní Call of Duty 4 kádry, které ovšem nedokázalo uhlídat a slot nejvíce upřednostňované hry tak zel prázdnotou. To by se mělo nyní změnit s návratem DAVIDSE, ATOjika, Robose, crejze a erixE z Authority-Gaming, s nimiž se hráči nepohodnuli na podmínkách.
  • V několika minulých článcích jsme vás upozornili na návrat tradičního tuzemského celku frozenRiders, jenž na svůj comeback upozornil trochu nešťastně angažováním hned tří různých CS 1.6 sekcí během období dvou týdnů. I proto bylo vedení v dalších krocích o něco rozvážnější a vsadilo na jistotu. Z rozpadlých Legalize přivedlo pod svá křídla úspěšné NHL trio Vatrasek, piwoda, Masterhack, jež u nás patří mezi nejlukrativnější zboží.
  • Jedním v současnosti z největších českých připravovaných projektů má být vznikající organizace Team-Pulsed, jejíž jádro má být postaveno na bývalých manažerech a hráčích multiherních klanů Legalize, CONFIS a Verya eSports. Finální dílo by mělo být sice odtajněno až v průběhu srpna, ale již dnes známe složení Counter-Strike 1.6 sestavy. Celek Pulsed tvoří KurEcaK, aobek, Demo, petras, Rejma a sarys.

Novinky ze světa

  • Vzájemnou spolupráci s německými Mortal Team Work navázal Orange. Nadějný klan na sebe upozornil především vítězstvím v letošním ročníku tamní EPS soutěže v Call of Duty 4, v níž si překvapivě poradil se všemi domácími konkurenty. Německo-rakouská sestava JoTschY, HornYz, Plotsch, alu, jEtLeCk, dion se pod hlavičkou mTw představila hned na Outpost on Fire 3, o němž informujeme níže.
  • Kolotoči změn před odstartováním nové sezóny německé prestižní soutěže se nevyhnul ani Team Thermaltake. Klub, jenž si v roce 2008 připsal nevděčnou bramborovou pozici, do svých Counter-Strike: Source řad přivedl hned tři čerstvé tváře. Vedle fRANCISCA a stevieho budou letos vystupovat ostřílení VINCE R s fREAKAZOIDEM či rez0r, který na CS: Source přesedlal teprve nedávno z 1.6.
  • V rámci portugalské TrackMania Nations Forever scény se odehrál zřejmě největší přestup posledních dní v oblasti oblíbených formulek, a to když čtvrtý celek ESL Premiership III ENERGIE5 kompletně přesunul svou stáj pod konkurenční Paranoids e-Sport. Portugalský tým, u něhož TMNF uvidíme poprvé, tak od nynějška disponuje dvojící brazilských jezdců společně rovnou s 11 Portugalci.
  • Další šok si museli prožít polští střelci Neo, LUq, TaZ, kuben a Loord. Po bankrotu skandinávské organizace Meet Your Makers, jež se o ně až do počátku letošního roku starala, končí i jejich současní zaměstnavatelé WICKED. Úspěšná pětka, která pod německým tagem během posledních týdnů vyhrála například DTS-Cup, se tak kromě hraní bude muset opět vydat na pátrání po novém vedení.

Call of Duty turnaj pro nás nebyl úspěšný jako Counter-Strike: Source

Pár dní po skončení soutěže v Counter-Strike: Source, v níž triumfovali nizozemští Four Kings, kteří si poradili jak s francouzskými RedLine, tak i našimi Shockwave, se v belgických Antverpách opět bojovalo o 6 000 euro v hotovosti. Na řadu tentokrát přišlo Call of Duty 4, jež mělo na Outpost on Fire 3 snad ještě lepší obsazení jak CS: Source. Představila se zde kompletní špička scény v čele s Dignitas, Button Bashers, fnatic či eSuba.AMD.

Naši borci, jež si stihli letos připsat už několik skvělých umístění, nezačali vůbec špatně. Skupinovou fází prošli na výbornou, nejprve si trochu se štěstím poradili s tureckými NCS Gaming, následně deklasovali nizozemské Sektor.yyt. V základní skupině jim tedy připadla první příčka zajišťující výhodné nasazení do vyřazovacích bojů. Nezaváhali ani další favorité, kromě v úvodu zmíněných putovali do play-off i YoYotech, mTw, TBH, The Last Resort či Shockwave.

Právě na Francouze z obnovené organizace Shockwave narazil klan eSuba hned v 1. kole, nenechal nic náhodě a bleskurychle je poslal do nižší části. Jenže do té se vzápětí poroučel sám, když byl smazán nizozemskými YoYotech. Následující duel byl pro nás ale ještě smutnější, v tzv. pavouku poražených čekali na svou odvetu ze skupiny namotivovaní Turci z NCS, kteří už podruhé nechybovali a zcela právem si tak připsali hodně cenný skalp.

Další utkání se nesla už víceméně v ostrovním duchu, když čtveřici zbylých vytvořili Dignitas, Button Bashers a Reason Gaming společně se švédskými fnatic. Do konečného pořadí ovšem Švédové ještě nečekaně promluvili. Nejprve vyřadili čtvrté Reason, jimž připadla částka 500 euro a krátce na to i Bashers s odměnou 1000 euro. Jejich spanilou jízdu utnula až dlouhodobá jednička Dignitas, pro níž bylo zlato z této akce prakticky povinností. Do Velké Británie tedy putuje 3 000 euro, severští rivalové si vylepšili své konto o rovných 1 500 euro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám