Hlavní obsah

On-line hry: AMD PGCH 005 - očekává se až 700 hráčů

Novinky, Michal Sztemon

V minulém díle on-line her jsme se podívali na všeobecné informace o chystaném turnaji AMD PG Challenge 005, který se uskuteční 23.-26. června v pražském Paláci Flóra. Již v této chvíli je na turnaj registrováno téměř 500 hráčů, organizátoři dokonce doufají v pokoření hranice 700 účastníků.

Článek

Zprávy z domova

  • Čeští reprezentanti v Counter-Striku neuspěli na mezinárodní scéně, když jejich tým složený z ex-členů AMD Cyber Teamu a klanu SkyRiders nestačil postupně na týmy Maďarska a Rumunska (soutěž ENC) a dále na Rakousko, Maďarsko a Rusko (soutěž ClanBase). Naši borci tak budou mít šanci upoutat svět opět až v dalších sezónách.
  • Již 27. díl televizního pořadu ProGamers si můžete stáhnout ze stránek autorů. Tentokrát se štáb zajel podívat na dubnový turnaj stratégů Rýmařov 2005, dále uvidíte rozhovor s Danielem Mikšovským týkající se PG Cyber Café a Finále MČR v PC hrách na Invexu.
  • Vítězem třetího Mezihernového turnaje Českomoravského svazu progamingu ve hře Vietcong se stal tým Czech Devils Clan, který ve finále porazil klan We Were Immortal v poměru 3:2. Vítězové si odnesli 2500 Kč v hotovosti a volné hodiny do sítě PG Cyber Café.
  • Dalším turnajem ze série Týden s hrou EA na portálu PlayZone je soupeření v NBA 2005. Tato hra se u nás na síti příliš nehraje, a tak bude zajímavé sledovat, který ze "sportovců" si odnese originální hry od Electronic Arts a další výhry.

Obrázek ze hry NBA 2005 od Electronic Arts.

Zdroj: www.easports.com

Zprávy ze světa

  • V USA právě teď probíhá jedna z nejdůležitějších herních akcí roku - veletrh E3. Nechybějí pochopitelně ani profi hráči, kteří mají před zraky diváků sehrát exhibiční utkání o nějaké to kapesné. Bohužel nakonec nedorazily hlavní hvězdy CS turnaje, a tak to vypadá spíše jako zábavné představení pro diváky než cokoli jiného.
  • 29. května v Jižní Koreji startuje druhá sezóna World e-Sports Games, tedy LAN ligy pro pozvané CS týmy hráče Warcrafta III. Tituly obhajují NoA a Korejec Spirit_Moon, soupeřit se bude opět o statisíce dolarů na prizemoney, navíc budou mít hráči zaplaceny letenky a pobyt v Koreji.
  • Společnost CPL tentokrát s předstihem oznámila termíny svých turnajů. Akce CPL Winter se uskuteční před Vánocemi 14.-18. prosince, CPL Summer pak v následujícím roce ve dnech 5.-9. července. V obou případech půjde o výhry ve statisících dolarů, uvidíme, jestli se na prestiži soutěže podepíše turnaj CPL Summer 2005, který zatím slibuje propadák.
  • Český reprezentační tým ve Starcraft: Broodwaru byl vybrán mezi elitní osmičku Evropy, která si zahraje v turnaji s názvem War of Europe. Naši borci jsou nasazeni jako číslo 5, v prvním utkání nás čekají Němci, celý turnaj se hraje formou pavouka, hracím dnem je sobota.

Vítězové 1. sezóny WEG v Counter-Striku - mezinárodní klan NoA.

Foto: www.teamnoa.net

Novinky o turnaji AMD.PG Challenge 005

V minulém díle On-line her jste si mohli přečíst, že AMD.PG Challenge 005 se uskuteční 23.-26. června v Paláci Flóra v Praze a že právě tady si soutěžící nejen z České republiky a Slovenska, ale i z Polska, Německa či Maďarska zasoutěží o věcné ceny v celkové hodnotě 300 000 Kč. Během dvou týdnů se však událo mnoho zajímavých věcí, o které byste neměli přijít.

Wallpaper AMD.PG Challenge 005.

Zdroj: www.pgchallenge.com

  • Zatím se na turnaj registrovalo 470 hráčů, což je úctyhodné číslo, neboť do začátku akce zbývá ještě měsíc. Na minulém turnaji PGCH v Karlových Varech soutěžila necelá pětistovka hráčů, tentokrát chtějí organizátoři překonat 700 účastníků. Chcete vidět plánek "sportoviště"? Podívejte se sem.
  • Posledním 13. dotovaným turnajem byl v anketě na stránkách www.progamers.cz zvolen Counter-Strike: Source, když zvítězil s 30% hlasů. CSS turnaj na AMD.PGCH bude prvním turnajem u nás, v němž si Source zahrají i elitní hráči "starého" CSka.
  • Záštitu nad AMD.PG Challenge 005 převzalo Ministerstvo informatiky České republiky. Uvidíme, jestli půjde nová ministryně Dana Bérová ve stopách Vladimíra Mlynáře a přijde mezi hráče "zapařit" nějakou tu hru.
  • Organizátoři přichystali pro účastníky (ale i pro fanoušky) wallpaper s motivem AMD.PG Challenge. Máte už dost všemožných aut, dívek a krajinek? Zkuste tento wallpaper.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: V cyklu MČR o milión korun

V průběhu tohoto týdne byla zveřejněna celková dotace seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách, která činí 1 milión Kč. Podíváme se, jaké...

On-line hry: Další výsledky PG online lig

V minulém díle ze světa online her jsme se podívali na právě skončené PG online ligy, a to konkrétně na Counter-Strike a Warcraft III. Dnes jsou na řadě další...

Výběr článků

Načítám