Hlavní obsah

On-line hry: AMD Euro Cyber Cup na Invexu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako loni se na Invexu kromě Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách uskuteční mezinárodní Counter-Strike turnaj AMD Euro Cyber Cup. Kdo se jej zúčastní a o kolik se bude hrát? To se dozvíte v článku. Dále jsem vyzpovídal nejlepšího českého hráče Warcrafta III, nechybí ani tradiční informace z domova i ze světa.

Článek

Zprávy z domova

  • Online turnaje ČMSP Summer Cup ve hrách seriálu MČR v PC hrách byly dohrány, v Counter-Striku triumfoval tým Candid, Warcraft III turnaj ovládl Bonecracker, ve Starcraft: Broodwaru byl nejlepší CDS)Crow.
  • Už o tomto víkendu se v severomoravském Rýmařově uskuteční turnaj Rýmařov Summer 2k5 ve strategických hrách Starcraft: Broodwar a Warcraft III. Zejména ve Starcraftu je konkurence veliká, kromě české špičky se můžete těšit na reprezentanty Polska a možná i FisheYe z Německa.
  • Boje v Intel Call of Duty lize na serveru GameZone.cz byly zahájeny - o ceny v hodnotě 126 000 Kč bude bojovat úctyhodných 289 herních týmů. Na vítěze čekají procesory Intel Pentium 4 a také herní server, všichni výherci by měli být známi počátkem listopadu.
  • Jubilejní 30. díl televizního pořadu ProGamers shrnuje nejdůležitější události měsíce srpna - s kamerou se redaktoři zajeli podívat na soutěž ESWC do Francie, na veletrh Games Convention do Lipska, zajímavý je i rozhovor s předním tvůrcem CS filmů u nás - Memphisem.

Vítězové předešlé sezóny Intel CoD ligy - klan eSuba.

Foto: www.gamezone.cz

Zprávy ze světa

  • Druhou hrou seriálu CPL World Tour pro rok 2006 je singlovka Quake 4, která má vyjít před Vánocemi. Již dříve pořadatelé oznámili, že týmovou hrou pro příští rok je Counter-Strike 1.6, celkem v této soutěži půjde o 1 milión dolarů.
  • Pořadatelé Electronic Sports World Cupu zveřejnili video z letošního turnaje. Můžete vidět, v jakém prostředí se hrálo, komentované zápasy před zaplněným hledištěm i videa z jednotlivých lokálních kvalifikací. Video stahujte zde, je dlouhé 24 minut a má zhruba 180 MB.
  • Pořadatelé korejské LAN ligy World eSports Games oznámili detaily třetí sezóny své soutěže, která začne 22. října. Kromě toho také představili investiční společnost CJ Media - ta do cyklu soutěží investuje cca 2 milióny dolarů.
  • O tomto víkendu (16.-17. září) se v holandském Almere uskuteční LAN finále ClanBase EuroCupu. Do místního World Trade Center se sjedou vždy 4 nejlepší účastníci soutěží v Counter-Striku, Warcraftu III, Quake 3, UT2004 a Call of Duty.

Quake 4.

Zdroj: www.playzone.cz

Rozhovor s nejlepším českým hráčem Warcrafta III

Strategie Warcraft III je u nás i ve světě jednou z nejhranějších mezi profesionální i amatérskými hráči. Dnes jsem vyzpovídal nejlepšího českého hráče Warcraftu - Giacoma z AMD Cyber Teamu. Co říká na úroveň domácí scény? Dá se uživit hraním her?

Ahoj, můžeš se představit čtenářům?

Ahoj. Jmenuju se Michael Hladík, je mi 21 let a už to bude třetí rok, co hraju Warcraft III. Jsem členem AMD Cyber Teamu, ve světě hraju i za mezinárodní klan Incredible Teamaction.

Jaké jsou největší úspěchy tvé kariéry?

Mým největším úspěchem bylo asi umístění mezi nejlepší šestnáctkou na světových turnajích ESWC 2004 a 2005. Dobře jsem se umístil také na dalších LAN party v zahraničí - 3. místo na Campus party ve Španělsku a 2. místo na EOGC 2004 ve Francii. Podíval jsem se i na World Cyber Games do amerického San Franciska, ale nic světoborného jsem tam nepředvedl.

Dá se u nás hraním počítačových her uživit?

Dá se tím uživit v případě, že ti hraní jde a vyhráváš většinu turnajů. Ale není to žádná sláva, oproti podmínkám v zahraničí máme ještě co dohánět. Já to spíš beru jako hobby s možností někam se podívat.

Co je nejdůležitější pro hráče W3? Dá se to natrénovat?

Nejdůležitější je určitě dobrý a pravidelný trénink, taky samozřejmě zkušenosti a nějaký ten talent k tomu. Hráč musí ovládat veškerá rozehrání, znát možnosti soupeřů, v ideálním případě mít i nasledované zápasy soupeřovy hry. To se samozřejmě natrénovat dá, ale není to všechno.

Jak hodnotíš domácí W3 scénu?

Domácí scénu moc nesleduju, snad jen když je nějaký mezihernový turnaj nebo LANka. Podle mě tu jsem já a Humanic, kteří se budeme většinou prát o 1.místo a pak ještě možná Kačer Donald, kterému se občas zadaří. Bonecracker taky není špatný, ale uvidíme na Invexu, jak mají všichni natrénováno a jak momentálně hrajou.

AMD Euro Cyber Cup na Invexu i letos

Minulý rok se na veletrhu Invex kromě Finále MČR v počítačových hrách uskutečnil i exhibiční turnaj Euro Cyber Cup, v němž pozvané evropské Counter-Strike týmy soupeřily o velmi slušné peníze. 10 000 dolarů si nakonec odnesli Poláci z týmu Pentagram, kteří porazili např. a-Losers z Německa anebo Destination Skyline z Finska. Český klan AMD Cyber Team skončil na čtvrtém místě, tedy v polovině startovního pole.

Ani letos nebudete ochuzeni o zahraniční CS týmy v rámci Invexu, neboť turnaj s názvem AMD Euro Cyber Cup se uskuteční 26.-27. října v Brně, opět v rámci Invexu/Digitexu. Oproti loňsku není turnaj určen jen pro pozvané týmy, ale v jednotlivých zemích zapojených do soutěže proběhnou lokální kvalifikace, jejichž vítězové postoupí na finálový turnaj..

Zúčastněné země: Bosna, Česko, Chorvatsko, Maďarsko, Makedonie, Polsko, Slovensko, Srbsko a Černá hora

Odměny pro nejlepší:

Odměny pro nejlepší:1. místo - 3 000 dolarů

Odměny pro nejlepší:1. místo - 3 000 dolarů2. místo - 1 500 dolarů

3. místo - 500 dolarů

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Battlefield 2 nastupuje na scénu

Jedním z nejnovějších přírůstků do rodiny onlinovek je týmová válečná hra Battlefield 2. Tato hra je sice stará jen o málo více než měsíc, ale už teď atakuje...

Výběr článků

Načítám