Hlavní obsah

Omluvte se Samsungu znovu a pořádně, nakázal britský soud Applu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský soud ve čtvrtek nařídil americké společnosti Apple, aby se jihokorejskému Samsungu omluvila ještě jednou a pořádně za to, že jej falešně obvinila z kopírování designu jejího tabletu iPad. Soudci londýnského soudu dospěli k závěru, že dosavadní způsob omluvy, kterou soud Applu nařídil v červenci, byl nedostatečný.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Britský odvolací soud minulý měsíc potvrdil červencový verdikt, podle něhož Samsung neokopíroval design tabletů Apple. Britské rozhodnutí je platné po celé Evropě a mělo by zabránit dalším právním sporům obou firem o design tabletů iPad a Galaxy Tab na starém kontinentu.

Foto: Apple

Apple umístil na svých anglických stránkách omluvu na samý konec stránky.

Soud v červenci Applu nařídil, aby na své webové stránce zveřejnil omluvu Samsungu. Jihokorejská firma si však stěžovala, že tato "omluva" obsahovala matoucí odkazy na rozhodnutí německých a amerických soudů a je "nepřesná a zavádějící". Soudci s tím ve čtvrtek souhlasili a nařídili, aby Apple do 48 hodin na svých stránkách umístil na význačné místo novou omluvu.

Apple namítal, že bude na novou omluvu na webu potřebovat dva týdny, soudce Robina Jacoba to ale nijak nepřesvědčilo. "Rád bych viděl od šéfa Applu místopřísežné prohlášení, proč je to pro Apple tak technicky obtížné. Apple opravdu neumí něco dát na svou webovou stránku?" řekl podle agentury Reuters soudce právníkovi firmy Michaelu Beloffovi.

Patentová válka odstartovala loni

Patentová válka se mezi oběma společnostmi táhne už od loňského dubna. Apple tehdy ve Spojených státech obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

Foto: Reuters

iPad 3

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to u iPhonů 3G, 3GS a 4 i 4S, ale i u všech tří generací tabletů iPad.

V právních bitvách je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám