Hlavní obsah

Ohrožuje nabídka Google Play děti? USA prověří stížnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Dvě desítky organizací na ochranu práv spotřebitelů ve Spojených státech požadují, aby regulační úřady vyšetřily, zda podvodné aplikace pro chytré telefony s operačním systémem Android, které jsou v nabídce internetového obchodu Play společnosti Google, neohrožují děti. Stížnost podaly ve středu Federální komisi pro obchod (FTC). Informovala o tom agentura AP.

Foto: Stringer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle organizací obchod poškozuje děti tím, že povoluje aplikace, které porušují zákony o ochraně soukromí, jejich obsah je pro dospělé nebo zahrnuje manipulativní reklamu. To vše v sekci určené dětem.

Společnost Google vydala prohlášení, v němž zdůrazňuje svůj závazek chránit děti v době, kdy jsou online. Společnost tvrdí, že zakazuje cílenou reklamu na děti mladší 13 let.

Software Googlu obsahují více než dvě miliardy zařízení po celém světě, přičemž značný počet využívají nezletilé osoby.

Ačkoli FTC běžně nezveřejňuje, zda bude tu kterou podanou stížnost vyšetřovat, kvůli ohrožení dětí v minulosti už potrestala společnosti Google i Apple.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám