Hlavní obsah

Obchody Applu padělají po Číně už i v USA

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během srpna inspektoři v Číně objevili a uzavřeli přes dvě desítky falešných obchodů, které se vydávaly za oficiální prodejny Applu. Jak se nyní zdá, fenomén padělaných prodejen se nyní přesouvá i do USA. Jeden takový obchod byl objeven ve čtvrti Queens v New Yorku, upozornil server Digital Music News.

Článek

Na první pohled nemusí obchod v New Yorku vůbec vypadat jako neoficiální. Na každém rohu jsou totiž loga Applu a vitríny připomínají vzhled iPadu a iPhonu. Běžný nakupující tak zpravidla nemusí ani poznat, že se nachází v neoriginální prodejně.

„Odborník se však zarazí ještě před vstupem. Nad obchodem je totiž napsáno Apple Story a oficiální obchody se přitom jmenují Apple Store. Ani u nich ale firma nikdy nepíše název nad vitríny, pouze zde umisťuje logo nakousnutého jablka,“ konstatoval Paul Resnikoff ze serveru Digital Music News.

Foto: Profimedia.cz

Falešný obchod firmy Apple v Číně

Nelegálními obchody Applu se zabývala také čínská inspekce. A to ve chvíli, kdy na ně upozornila Američanka žijící v Kchun-mingu. Na svůj blog BirdAbroad umístila fotografie, které ukazují zaměstnance v modrých tričkách s logem společnosti Apple v družném hovoru se zákazníky v obchodě, který na první pohled připomíná oficiální obchod Applu. [celá zpráva]

"V Kchun-mingu je takovýchto falešných obchodů čím dál víc. Ačkoli mnohé z nich prodávají skutečné produkty firmy Apple, některé z těchto produktů nebyly dovezeny legálně. A také cena je vyšší," uvedl pro agenturu AP manažer autorizovaného prodejce výrobků firmy Apple jménem Čang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám