Hlavní obsah

Nový tablet od Samsungu láká na výsuvnou QWERTY klávesnici a Windows 7

Novinky, Miloslav Fišer

Na internet unikla údajná fotografie nového počítačového tabletu od společnosti Samsung. Podle ní má mít novinka prostorný displej a výsuvnou klávesnici pro pohodlnější psaní. Upozornil na to server ZDnet.com.

Článek

Podle informací serveru ZDnet.com by se měla novinka jmenovat Samsung Gloria. V její výbavě by neměl chybět desetipalcový displej a výsuvná klávesnice s rozložením QWERTY. Ta vychází z tradičních počítačových klávesnic. Psát všemi deseti prsty na ní kvůli drobným rozměrům ale nejspíš nebude možné.

Podle uniklého snímku by přístroj měl pracovat pod operačním systémem Windows 7. To by byla vítaná změna pro fanoušky společnosti Microsoft, protože většinu tabletů v dnešní době pohání Android nebo systém od Applu.

Samsung útočí s Galaxií

Žádnou z informací o tabletu Gloria společnost Samsung zatím nepotvrdila. Jisté tedy není, kdy přesně se objeví na trhu, ani jaká bude jeho cena. Prozatím se tak Samsung snaží dobýt svět tabletů s modelem Galaxy Tab.

Galaxy Tab má sedmipalcový displej s rozlišením 1024x600 pixelů. Pro srovnání iPad nabízí obrazovku s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024x768 bodů. Je vybaven procesorem s frekvencí 1 GHz, což stačí pro plynulé brouzdání po internetu i přehrávání filmů. Stejně výkonným procesorem je vybaven i tablet od Applu.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy Pad

Data je možné ukládat na vestavěnou paměť o velikosti 16 nebo 32 GB. Navíc je možné ji dále rozšířit pomocí paměťových karet o dalších 32 GB. K internetu se novinka připojuje prostřednictvím 3G či WiFi sítí. Galaxy Tab pracuje pod operačním systémem Android.

Samsung Galaxy Tab je možné v Česku zakoupit za 14 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám