Hlavní obsah

Nový kabát umí neuvěřitelné věci, osamělému nahradí i přítelkyni

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciálně pro osamělé jedince vyrobili japonští studenti z University of Tsukuba speciální kabát, který jim má vynahradit příjemné chvilky s přítelkyní. Novinka by měla zapojit hned několik lidských smyslů, uvedl server Mashable.

Kabát, který nahrazuje dívčí obětí

 
Článek

„Na první pohled to vypadá jako normální kabát. Lidé si ho obléknou, zapnou popruhy a nasadí si sluchátka. K pasu je ale připojen systém na utahování popruhu,“ konstatoval softwarový vývojář Kota Šinbajaši, který se podílel na tvorbě kabátu.

Podle něj právě tento prvek simuluje pocit dívčího objetí. Pro co nejvěrohodnější zážitek tvůrci počítají také s využitím sluchátek, která by mohla „šeptat sladká slůvka lásky“. Unikátní systém by v budoucnu mohl být ještě vylepšen, například pomocí helem podporujících virtuální realitu.

Speciální kabát je zatím prototypem a zatím bohužel není jasné, kdy by se mohl objevit v prodeji. Výrobní náklady jsou ale prý „velice příznivé", proto by masové produkci nemělo nic bránit v cestě.

Unikátní líbací stroj

Pomocí moderní techniky se Japonci snaží zpříjemnit osamělé chvilky již nějakou dobu. Předloni byl například představen líbací stroj Kiss Transmission Device, který se skládá ze dvou částí. Každou z nich musí partneři připojit ke svému počítači s přístupem na internet – a „proces“ líbání může začít…

„Tento přístroj je určen pro komunikaci uvnitř úst, jinými slovy, cílem je dosáhnout stejného pocitu jako při líbání,“ uvedl japonský student Nobuhiro Takahaši, který se podílel na vývoji zařízení.

„Jestliže si jeden přístroj vložíte do úst a otáčíte s ním pomocí jazyku, druhý přístroj se otáčí stejným směrem. Pokud jím otáčíte opačným směrem, pak se přístroj vašeho partnera začne otáčet také opačným směrem. Zkrátka přístroj vašeho partnera se otáčí jakýmkoliv směrem, jakým se otáčí váš,“ vysvětlil student z Japonska princip fungování novinky.

Díky internetu spolu mohou obě zařízení komunikovat klidně i na protilehlých místech planety. Vynálezci však dodávají, že novinka je zatím pouhým prototypem, kterému se ještě musí doladit všechny mouchy.

Reklama

Výběr článků

Načítám