Hlavní obsah

Nové PowerShoty a miniaturní Ixus 400 od Canonu

– LAS VEGAS
Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Společnost Canon představila na nejvýznamnějším fotografickém veletrhu pro letošní rok  PMA 2003, jenž právě probíhá v Las Vegas, hned čtyři nové digitální fotoaparáty z řad PowerShot a Ixus.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Přípitek na další úspěšné období Chaloupek.

Článek

Na českém trhu oblíbené low-endové modely PowerShot A30 a A40, které vždy vynikaly na svou třídu vysokou kvalitou snímků, dostaly nástupce. Nové PowerShoty A60 a A70 získaly nové kovové tělo a jsou nyní vybaveny vyspělým obrazovým procesorem Digic. Canon PowerShot A70 oproti svému dvoumegapixelovému kolegovi s označením A60 nabízí lepší snímací prvek s rozlišením 3,2 megapixelu a dále má navíc možnost záznamu videa v rozlišení 640x480 se zvukem. Oba modely jsou vybaveny trojnásobným optickým zoomem. Canon PowerShot A60 se bude na českém trhu prodávat za cenu 11 490 Kč, zatímco model A70 bude o tři tisíce korun dražší.

Miniaturní novinkou je čtyřmegapixelový Digital Ixus 400 za 20 990 Kč vybavený trojnásobným optickým zoomem a umožňující záznam ozvučeného videa v délce až tří minut. Samozřejmostí je nový obrazový procesor Digic, kterým jsou vybaveny všechny nové fotoaparáty od Canonu.

A poslední novinkou je pětimegapixelový PowerShot S50, který kompletně vychází z předchozího úspěšného modelu S45 a navíc přidává vyšší rozlišení. Zajímavostí je, že tento model bude nabízen i v atraktivním černé provedení. Zaváděcí cena by měla být 25 990 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové digitální fotoaparáty od Olympusu

Právě probíhající veletrh PMA 2003 s sebou přinesl řadu zajímavých novinek v oblasti digitálních fotoaparátů. My vám přinášíme stručné informace o digitálních...

Výběr článků

Načítám