Hlavní obsah

Nové digitální videokamery ukládají záznam na Microdrive

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost JVC představila dvě zcela nové digitální videokamery, které mají místo klasické miniDV kazety miniaturní pevný disk o kapacitě 4 GB. Na ten se vejde jedna až dvě hodiny záznamu v nejvyšším rozlišení odpovídajícím DVD kvalitě.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková

Do ložnice vstupujte jednotlivě - Divadlo Háta

Článek

Video se ukládá na výměnný 4GB pevný disk Hitachi Microdrive o rozměrech paměťové karty CompactFlash přímo ve formátu MPEG2. Při nejvyšším rozlišení 752x480 se na pevný disk vejde 60-120 minut záznamu. Při použití nižšího rozlišení 352x240 obrazových bodů Microdrive postačí na uložení dokonce až pěti hodin videa.

Slouží i jako 2Mpix digitální foťák

Nové videokamery s označením GZ-MC100 a GZ-MC200 jsou dále vybaveny 2Mpix snímačem, díky kterému umožňují pořizovat digitální snímky, a to až v rozlišení 1600x1200 obrazových bodů. Na pevný disk se jich vejde v nejvyšším rozlišení přibližně tři tisíce. Navíc je k dispozici slot pro výměnné paměťové karty typu SD.

Z ostatních funkcí se mohou nové videokamery lišící se jen svým vzhledem pochlubit desítinásobným optickým zoomem a podporou technologie PictBridge, která umožňuje kameru připojit přímo k tiskárně a tisknout tak digitální snímky bez nutnosti použít počítač.

Firma JVC nabídne nové kamery jak v Japonsku a USA, tak i v Evropě, a to již v průběhu října. Cena bude začínat v přepočtu přibližně na 30 000 Kč.

Anketa

Máte digitální videokameru?
Ano
43,9 %
Ne
56,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 198 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám