Hlavní obsah

Nokia představila tři nové mobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONAKO

Finská společnost Nokia v úterý představila tři nové mobilní telefony s integrovaným digitálním fotoaparátem, mezi kterými je i komunikátor s dotykovým displejem Nokia 7710. Všechny tři novinky se ještě letos objeví na asijském trhu, u nás se však začnou prodávat až v prvním čtvrtletí roku 2005.

Foto: Promo Crystal Monee Hall

Prvním koncertem Jarních jazz-bluesových dnů bude koncert kvartetu newyorské zpěvačky Crystal Monee Hall.

Článek

Horkou novinkou je komunikátor Nokia 7710, který má polooválný tvar, je vybaven dotykovým displejem a dá se propojit s televizorem či videem. Cenově dostupnější novinkou je levný smartphone Nokia 3230, který je vybaven operačním systémem Symbian Series 60 a současně nabízí megapixelový digiťák. Uživatele internetu zase nejspíš zaujme Nokia 6020, která podporuje datové přenosy prostřednictvím technologie EDGE.

Pokud vezmeme v úvahu i tyto tři nové přístroje, Nokia v letošním roce představila už 27 telefonů. Za celý rok by ale největší výrobce mobilních přístrojů na světě chtěl mít 35 nových telefonů, které by mu měly pomoci zastavit pokles podílu na trhu, podotýká agentura Reuters.

Nokia chce opět získat náskok před konkurenty

Nokia v poslední době ztrácí podíl na trhu ve prospěch rivalů z Asie a Severní Ameriky. Nejvíce se proti finské Nokii prosazují jihokorejští výrobci Samsung a LG, do určité míry také Motorola.

Pozorovatelé tvrdí, že Nokia doplácí na svou výrobkovou řadu, v níž je málo telefonů ve střední cenové kategorii. Rivalové už nabízejí zhruba za stejnou cenu jako Nokia mnohem více funkcí a v několika případech i o třídu vyšší přístroj. Nokia již ale začala se zlevňováním.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové Nokie budou fungovat s Eurotel GO

Od počátku příštího týdne by v rámci předplacené služby GO měly správně fungovat i nejnovější mobilní telefony značky Nokia. S těmi doposud nebylo možné...

Jak fotí megapixelová Nokia 7610?

Jednoduché digitální fotoaparáty se velice rychle staly běžnou součástí většiny mobilních telefonů. Jejich největší slabinou bylo doposud nízké rozlišení,...

Bluetooth klávesnice pro Nokie

Nokia si pro majitele nejnovějších mobilních telefonů přichystala novinku, kterou je rozkládací bezdrátová klávesnice, která urychlí především psaní SMS zpráv...

Výběr článků

Načítám