Hlavní obsah

Netflixu přibylo 2,2 milionu předplatitelů. Je to méně, než se čekalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Nárůst počtu předplatitelů americké internetové televize Netflix ve třetím čtvrtletí činil 2,2 milionu. Tento výsledek výrazně zaostal za očekáváním. Způsobila to rostoucí konkurence na poli streamovacích služeb i návrat živých sportovních přenosů na televizní obrazovky.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Čistý zisk společnosti ve třetím čtvrtletí meziročně stoupl o necelých 19 procent na 790 milionů dolarů (18,15 miliardy Kč). Tržby ve třetím kvartálu překonaly očekávání a zvýšily se o 22,7 procenta na 6,44 miliardy dolarů.

Firma uvedla, že během čtvrtletí do 30. září získala globálně 2,2 milionu předplatitelů, zatímco analytici dotazovaní společností Refinitiv předpokládali růst o 3,4 milionu.

Koronavirus hrál Netflixu do karet, nyní očekává zpomalení růstu

Internet a PC

Netflix varoval investory, že trend náhlého růstu počtu nových předplatitelů bude v druhé polovině roku slábnout s ohledem na uvolňování koronavirových restrikcí.

Akcie Netflixu na zveřejnění čtvrtletních hospodářských výsledků reagovaly po ukončení obchodování poklesem o šest procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám