Hlavní obsah

Německo uvolní deset miliard eur na podporu rozvoje technologických start-upů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo uvolní deset miliard eur (255,4 miliardy Kč) na podporu rozvoje technologických start-upů. S odkazem na vyjádření ministrů financí a hospodářství o tom informovala agentura Reuters. Podle ní je toto odvětví klíčové pro tvorbu pracovních míst v největší evropské ekonomice.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Peníze se rozdělí prostřednictvím investičního fondu. Vyřeší se tím potíže, s nimiž se start-upy potýkají při získávání investic od firem rizikového kapitálu, uvedli v Berlíně ministr financí Olaf Scholz a ministr hospodářství Peter Altmaier.

„Start-upy jsou motorem strukturálních změn,” konstatoval Altmaier. „Vytvářejí pracovní místa a zajišťují základ budoucí prosperity a růstu v Německu a v Evropě,” dodal.

Start-upy si stěžují na Apple kvůli ochraně osobních údajů

Internet a PC

Německé start-upy loni od investorů vybraly kolem 4,5 miliardy eur, uvádí studie poradenské společnosti EY. Jde o firmy, jako je finančně technologická společnost N26, výrobce elektrických aerotaxi Lilium či platforma Omio, která vyhledává vlaková, autobusová a letecká spojení. Nejvíce přispěli investoři ze zahraničí.

Pojem start-up označuje novou firmu nebo začínající projekt, jehož tvůrci jsou na samém začátku podnikání. Poprvé začal být používán před rokem 2000, kdy v zámoří vzniklo během internetové horečky mnoho takovýchto společností. V posledních letech zažívají start-upy opět renesanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám