Hlavní obsah

Start-upy si stěžují na Apple kvůli ochraně osobních údajů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Novému obvinění z porušování pravidel Evropské unie pro ochranu osobních údajů čelí společnost Apple. Stížnost podalo k francouzskému úřadu pro ochranu osobních údajů CNIL sdružení France Digitale, jež reprezentuje start-upy a investory působící v digitálním průmyslu. Upozornila na to agentura AFP.

Foto: Mike Segar, Reuters

Ilustrační foto

Článek

France Digitale ve stížnosti uvádí, že Apple „nepožaduje po uživatelích souhlas k zobrazování cílené reklamy v jeho vlastních aplikacích”. Má jít například o aplikace App Store a Apple News.

„Uživatelé jsou nedostatečně informováni o využívání a zpracování jejich osobních údajů.“ citovala ze stížnosti agentura Bloomberg.

Apple Music terčem vyšetřování Evropské komise. Kvůli Spotify

Software

Mluvčí Applu nechtěl blíže celou záležitost komentovat, pouze stoicky označil veškerá obvinění za „falešná“, uvedla agentura Reuters.

Sluší se nicméně připomenout, že to není poprvé, kdy podobné stížnosti americký počítačový gigant čelí. Už loni v listopadu totiž podobnou stížnost proti Applu předložilo francouzskému antimonopolnímu úřadu sdružení zastupující francouzské inzerenty.

Co je to start-up?
Pojem start-up označuje novou firmu nebo začínající projekt, jehož tvůrci jsou na samém začátku podnikání. Poprvé začal být používán před rokem 2000, kdy v zámoří vzniklo během internetové horečky mnoho takovýchto společností. V posledních letech zažívají start-upy opět renesanci.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple se chce stát čipovým gigantem

Společnost Apple vyrazila už v loňském roce s vlastním čipem do boje proti zavedeným společnostem AMD a Intel, které jsou největšími výrobci procesorů na...

Výběr článků

Načítám