Hlavní obsah

Nejrychlejší mobilní připojení měl v červenci opět T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejrychlejší mobilní připojení k internetu LTE měl v červenci opět T-Mobile, přestože mu průměrná rychlost klesla o osm procent na 33,2 Mbit/s. Síť O2 naopak proti červnu zrychlila o šest procent na 30,7 Mbit/s. Třetí Vodafone zaznamenal snížení o jedno procento na 29,7 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V síti 3G vykázal Vodafone růst průměrné rychlosti o 109 procent na 6,7 Mbit/s. Na první místo to ale stále nestačilo, to patřilo O2 s 8,8 Mbit/s, což bylo o 16 procent méně než v červnu.

Rychlost DSL připojení přes pevné telefonní linky klesla v porovnání s předchozím měsícem o tři procenta na 21,8 Mbit/s. Meziročně ale bylo připojení v průměru o 13 procent rychlejší. Nejlépe si vedl Český bezdrát, který si polepšil o 16 procent na 29,3 Mbit/s.

Více než milion lidí může využívat extrémně rychlý internet, Vodafone nabízí 1Gb/s přípojky

Internet a PC

Kabelový internet zrychlil o jedno procento na průměr 44,1 Mbit/s. Rychlost optického připojení proti předchozímu měsíci stagnovala na hodnotě 38,1 Mbit/s. Nejrychlejší Netbox zvýšil průměr o čtyři procenta na 39,1 Mbit/s.

V červenci klesla průměrná rychlost Wi-Fi o dvě procenta na 22,3 Mbit/s. Nejrychleji se zákazníci připojovali v síti SilesNet, kde se rychlost zvýšila o 11 procent na 34,6 Mbit/s. Na poslední příčce se umístil Fortech s průměrnou rychlostí 11,3 Mbit/s.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám