Hlavní obsah

Nejrychlejší LTE měl v lednu Vodafone s 50,7 Mbit/s

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejrychlejší mobilní připojení LTE měl v lednu opět Vodafone i přes zpomalení o pět procent na 50,7 Mbit/s. T-Mobilu klesla průměrná rychlost proti prosinci o jedno procento na 44,1 Mbit/s, O2 naopak zrychlila o dvě procenta na 33,5 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V sítích 3G, které letos operátoři plánují postupně vypnout, se průměrná rychlost pohybovala od pěti do deseti Mbit/s.

Rychlost pevného připojení přes telefonní linky xDSL v lednu stoupla o dvě procenta na 23,6 Mbit/s. Na prvním místě skončil znovu Český bezdrát s 28,2 Mbit/s, nejpomalejší byla přípojka od T-Mobilu s průměrem 22,1 Mbit/s.

LTE internet loni zrychlil o rekordních 67 procent

Internet a PC

Stejně tak rychlost kabelového internetu rostla o dvě procenta na 44,2 Mbit/s. Optické připojení pak zrychlilo o jedno procento na 39,1 Mbit/s., meziročně šlo o zvýšení rychlosti o 23 procent. Nejvíce se dařilo Cesnetu, který s hodnotou 50,4 Mbit/s stejně jako v prosinci jako jediný překonal hranici 50 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi klesla o jedno procento na 23,1 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl SkyNet s průměrem 40,5 Mbit/s, nejpomaleji surfovali klienti Fortechu s průměrem 11 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám