Hlavní obsah

Nainstalujte Pentium-M do desky pro Pentium 4

Novinky, x86-secret

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asustek Computer uvedla na trh redukci, která umožňuje instalovat Intel Pentium M procesor do desky pro čip Pentium 4. Pokud potřebujete výkonný ale současně tichý systém, pak je koupě této redukce a odpovídajícího procesoru jednou z možných voleb, pomocí které se dá Pentium 4 vyměnit.

Foto: Jiří Smutný

Zimní hry

Článek

Redukce s plným názvem ASUS Upgrade Kit CT-479 dovoluje instalovat Intel Pentium M nebo Celeron M do základních desek s paticí 478.

Redukce se prodává i s přibaleným chladičem (max. 3000 ot/min, 30dB) schopným poradit si s procesorem Intel Pentium M do taktu 2,26GHz nebo Intel Celeron M 1,70GHz. Adaptér podporuje pouze jádra Banias a Dothan.

Kam s CT- 479?

List základních desek, pro které je produkt určen, zahrnuje produkty Asusu s čipsety Intel 865PE a 865G. Obě logické sady podporují dual-kanálovou paměťovou konfiguraci (400MHz), což je něco výkonově jiného, než pro mobilní čipy Pentium M standardně poskytuje Intel (deska s jedno-kanálovým paměťovým řadičem využívající maximálně 333MHz rychlý modul - např. i855GME).

Proč použít čipu Intel Pentium M

Intel Pentium 4 je čip s velkými nároky na účinnost chladícího zařízení a s nemenšími energetickými požadavky. Pro uživatele, kteří hledají tichý a přitom výkonný systém a netouží po řešení, které poskytuje konkurenční společnost AMD (Athlon 64), se tak desktopový procesor Intel Pentium M stává poměrně jasným nákupním artiklem, který navíc budou schopni vložit do postarší desky původně určené pro platformu Pentium 4.

Intel Pentium M vyžaduje patici 479 - takovéto základní desky již sice na trhu existují, avšak jsou poměrně drahé. Použití CT-479 redukce by dle tvrzení Asusu mělo být daleko levnější. Její cenu společnost prozatím neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám