Hlavní obsah

Musk koupil podíl v Twitteru. Akcie vystřelily vzhůru

Americký podnikatel a vizionář Elon Musk, který šéfuje automobilce Tesla a vlastní kosmickou společnost SpaceX, si pořídil podíl v Twitteru. Vyplývá to z údajů amerického burzovního regulátora, které byly zveřejněny v pondělí. Akcie provozovatele této úspěšné mikroblogovací sítě na zprávu reagovaly prudkým růstem.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Elon Musk

Článek

Agentura Reuters uvedla, že Musk vlastní 73,5 milionu akcií Twitteru. Jeho podíl tak má podle jejich páteční závěrečné ceny hodnotu 2,89 miliardy dolarů (asi 64 miliard Kč) a odpovídá 9,2% podílu ve společnosti.

Akcie Twitteru v reakci na zprávu před pondělním zahájením obchodování přidávají více než 25 procent. Prodávají se za bezmála 50 dolarů za akcii.

Musk zvažuje, že v Tesle skončí a bude jen influencerem

Ekonomika

Musk je nadšeným uživatelem Twitteru. Na této síti ho sleduje více než 80 milionů lidí, jeho příspěvky jsou často citované v médiích a nezřídka budí kontroverze.

V minulosti prostřednictvím svých zpráv na Twitteru Musk opakovaně zahýbal kurzem kryptoměn – například bitcoinem, etherem či dogecoinem. Stačilo oznámit, že jeho firma jej bude, nebo naopak nebude přijímat.

Miliardář ze Silicon Valley koncem března uvedl, že „vážně přemýšlí“ o vybudování nové platformy sociálních médií. Musk poslední dobou kritizuje Twitter za to, že podkopává demokracii tím, jak nedodržuje zásady svobody slova.

Jediný tweet otřásl celým světem kryptoměn. Kurzy rekordně padají

Internet a PC

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám