Hlavní obsah

Miniaturní pevné disky nabídne i Seagate, WD a Maxtor

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vývoj moderních zařízení jako jsou MP3 přehrávače, chytré mobilní telefony, digitální fotoaparáty a videokamery, jde neustále kupředu a s tím souvisí i potřeba miniaturních záznamových médií s co největší kapacitou.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Flash paměti jsou v přepočtu na jeden megabajt poměrně drahé, a právě proto stále častěji výrobci multimediálních zařízení vybavují svá zařízení miniaturními pevnými disky. Příkladem může být např. 1" pevný disk od firmy Hitachi v přehrávačích mini-iPod od firmy Apple.

Rostoucí zájem o miniaturní disky si uvědomily i firmy Seagate, Western Digital a Maxtor a oznámily, že do konce letošního roku představí své 1" pevné disky. Firma Seagate dále uvedla, že nové disky budou určeny výhradně pro MP3 přehrávače a digitální kamery, nikoliv tedy pro mobilní telefony.

Speciálně pro mobilní telefony

Naopak poměrně neznámá firma Cornice pracuje na miniaturním disku, který by měl najít uplatnění především v mobilních telefonech. Novinka by měla být uvedena na trh počátkem příštího roku.

Každopádně je jen dobře, že se i v této oblasti schyluje k tvrdému konkurenčnímu boji, na kterém nejvíce vydělá zákazník. S rostoucí nabídkou miniaturních pevných disků půjde bezesporu dolu i jejich cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám