Hlavní obsah

Miliardová akvizice v počítačovém světě, Broadcom kupuje část Symantecu

– New York

Americký výrobce čipů Broadcom kupuje sekci výrobce bezpečnostního softwaru Symantec zaměřenou na podniky a úřady za 10,7 miliardy dolarů (246,5 miliardy Kč) s cílem rozšířit své softwarové portfolio. Společnost oznámila, že transakce by měla být dokončena ještě letos, musí ji však schválit regulační úřady v USA, EU a Japonsku.

Foto: repro symantec.com

Webové stránky společnosti Symantec.

Článek

Akcie americké společnosti Symantec v poburzovním obchodování v reakci zpevnily o 3,6 procenta, akcie Broadcomu vzrostly o dvě procenta.

Dohoda následuje jednání o převzetí celé firmy Symantec, které minulý měsíc zkrachovalo kvůli cenovým neshodám. Symantec poskytuje své produkty a služby více než 350 000 organizací a 50 milionům lidí po celém světě. Firma se za poslední rok potýkala s řadou problémů včetně zostřené konkurence, poklesu zájmu spotřebitelů o antivirové programy, náhlého odchodu generálního ředitele či vyšetřování v USA kvůli účetním nesrovnalostem.

Podniková sekce nabízí firmám a vládním zákazníkům mix bezpečnostních produktů a služeb, který jim pomáhá zlepšovat jejich zabezpečení a zároveň snižovat náklady. Broadcom předpokládá, že díky akvizici zvýší provozní zisk o zhruba 1,3 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám