Hlavní obsah

Microsoft uvede konzoli Xbox ve střední Evropě až příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Americká společnost Microsoft uvede do podzimu příštího roku herní konzoli Xbox 360 na trh střední a východní Evropy, Blízkého východu a Jižní Afriky. Podnik se tak snaží upevnit pozice na trhu před konkurencí ze strany Sony, který bude mít nový zábavní přístroj PlayStation 3 ještě letos.

Článek

V oblasti střední a východní Evropy, stejně jako na trzích Blízkého východu a Jižní Afriky, se konzole Xbox 360 přímo neprodávají. V rámci východní Evropy se chce Microsoft při prodeji herních zařízení zaměřit na Maďarsko, Českou republiku, Polsko a Rusko.

Microsoft začne přístroje prodávat v místních maloobchodních prodejnách, které se věnují počítačovým hrám, uvedl Chris Lewis, který má na starosti prodej konzol Xbox. Využije také spolupráce s nadnárodními skupinami, jako jsou Media Markt nebo DSG International.

Divize Xbox také zavede místní horké linky a internetovou službu Xbox Live, která umožní interaktivní hry v on-line režimu a v místním jazyce. Podle Lewise je posun do této části světa klíčovou součástí firmy v boji se společností Sony a jejím přístrojem PlayStation 3.

Xbox 360 na trhu od listopadu

Microsoft uvedl Xbox 360 na trh loni na podzim a proti chystanému hernímu stroji od Sony má tedy značný náskok. Toho chce také co nejvíce využít, i když zpočátku se potýkal s nedostatkem zařízení. Jeho konzole Xbox 360 byla totiž krátce po svém uvedení na trh vyprodána. Mnozí zákazníci byli ochotni ze toto zařízení zaplatit až desetinásobek obvyklé prodejní ceny, která se pohybuje na úrovni asi 10 000 korun.

Evropa je pro Microsoft regionem, kde může své pozice upevnit. Zákazníkům se přitom snaží vyjít maximálně vstříc, proto už najal evropské a japonské designéry, kteří mají vzhled nové konzole ještě vylepšit. K dostání by měl být i větší počet evropských her a podle Lewise v úvahu připadá i vývoj her na míru každé zemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft: Herní konzole Xbox 360 i pro mamky

Již za několik málo týdnů představí Microsoft svou zbrusu novou konzoli Xbox 360. Avšak narozdíl od jejího předchůdce nebude určena pouze tvrdému hráčskému...

Prodej konzolí roste, lidé se chtějí bavit

Američtí prodejci videoher a zábavních konzolí ohlásili za minulý rok tržby ve výši 10,5 miliardy dolarů (252 mld. korun). Uživatelé měli zájem hlavně...

Výběr článků

Načítám