Hlavní obsah

Microsoft spustil testovací provoz nového vyhledávače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Microsoft zahájil testovací provoz nového internetového vyhledávače, který má konkurovat světovým vyhledávacím službám, mezi které patří servery Google.com a Yahoo.com. Nový vyhledávač by mu měl pomoci do pěti let zdvojnásobit tržby za reklamu v divizi MSN.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Vyhledávač je od čtvrtečního rána dostupný na adrese beta.search.msn.com a umožňuje prohledávat nejen webové stránky, ale i obrázky a články na zpravodajských serverech.

Šéf Microsoftu Steve Ballmer vkládá do nové služby velké naděje a dokonce prozradil, že nový vyhledávač je postaven na lepší technologii, než jakou používá jeho rival Google. V reakci na to hned klesly ceny akcií Googlu, a to o dvě procenta.

Doposud Microsoft na svém portálu MSN využívala technologie od Inktomi, jenž vlastní firma Yahoo, které chce nyní Microsoft konkurovat. K vytvoření vlastní technologie se rozhodl v reakci na krok Googlu, který úspěšně vstoupil na akciový trh, předběhl Yahoo! a stala se z něj společnost ceněná na několik miliard dolarů.

Vyhledávání na celosvětové síti je pro Microsoft stále jen okrajovou záležitostí a v posledním fiskálním roce měla jeho divize MSN tržby 360 miliónů dolarů. Proti celkovým tržbám firmy je to jen malá část, protože Microsoft na tržbách získává téměř 40 miliard dolarů ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám