Hlavní obsah

Microsoft představil nové klávesnice a myši se snímači otisku prstů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft představila novou řadu klávesnic a myší, z nichž některé jsou vybaveny snímačem otisku prstů, který umožní uživatelům snadnější a bezpečnější přihlašování do počítače či přístup na chráněné webové stránky.

Foto: Jan Kaše

Břetislav Holakovský při vernisáži

Článek

Nový hardware zahrnuje jak samostatné klávesnice a myši, tak i sety obsahující obojí. Novinkou je např. bezdrátová myš určená speciálně pro notebooky.

Klávesnice se navíc mohou pochlubit novou funkcí Zoom Slide, která umožní prostřednictvím malé páčky snadno zvětšovat či zmenšovat nejen digitální fotografie, ale např. i webové stránky.

Zařízení se snímačem už od 1500 korun

Nová zařízení se snímačem otisku prstů značně urychlí veškerou identifikaci a nebude již nutné při přihlašování vypisovat jméno a heslo. Jejich cena by se měla pohybovat mezi 55 až 110 dolary, což je v přepočtu 1500 až 2900 korun. Bezdrátová notebooková myš bude stát 45 dolarů (1200 korun) a klávesnice se zoomovací páčkou přijde na 35 dolarů (900 korun).

Microsoft není první, kdo zavádí do hardwaru identifikaci pomocí otisků prstů. S podobným zařízením již přišly firmy Sony nebo Targus, ty to však dělaly z důvodu posílení bezpečnosti, zatímco Microsoft říká, že jeho cílem je zvýšit pohodlí uživatelů. Uživatelé si už nebudou muset pamatovat mnoho uživatelských jmen a hesel pro přístup do různých systémů.

Anketa

Uvažujete o koupi zařízení se snímačem otisku prstů?
Ano
34,1 %
Zatím ne, ale možná později
30,3 %
Ne
35,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 542 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám