Hlavní obsah

Microsoft pracuje na P2P výměnné síti podobné BitTorrentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyvíjená P2P aplikace Avalanche je založena na zcela jiném systému než populární BitTorrent, avšak podává stejné výsledky - tedy je přes ni možné odesílat velké soubory dat. Známý BitTorrent je dnes nejčastěji používán pro distribuci pirátských filmů, her či distribucí Linuxu.

Článek

Sítě postavené na protokolu Avalanche však mají být proti distribuci pirátských verzí souborů velmi dobře chráněné.

"Sítě Avalanche obsahují silná bezpečnostní opatření, které zajistí bezchybnou identifikaci jednotlivých složek a zaručí, že nebude možné stahovat jakýkoli pirátský software," sdělil mluvčí společnosti Microsoft.

Anketa
Myslíte si, že bude P2P systém Avalanche rychlejší a spolehlivější než BitTorrent? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

BitTorrent protokol rozdělí soubory či informace do několika desítek až set částí, které je pak nutno stáhnout pro získání původního celistvého souboru. I když se vše děje automaticky, někdy se stane, že některých kousků dat se vyskytuje více než jiných, což se odráží v delší čekací době na celý balík.

Avalanche pracuje jinak, protože jeho uživatel nepotřebuje všechny stahované části k tomu, aby zkompletoval původní soubor. Podle Microsoftu je navíc download mnohem rovnoměrnější, tedy běží s víceméně konstantní rychlostí.

"Přestože je systém BitTorrent velice populární a schopný, může být často při stahování neúčiný. Kódovací systém, jenž používá Avalanche je o 20 procent při stahování účinnější," uvedl Microsoft v technické zprávě.

Anketa

Myslíte si, že bude P2P systém Avalanche rychlejší a spolehlivější než BitTorrent?
Ano
9 %
Ne
63,3 %
Nedokáži to posoudit
27,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 490 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám