Hlavní obsah

Mezi nejnebezpečnější celebrity na internetu patří Beyoncé a Katy Perry

Novinky, Miloslav Fišer

Jednou z nejnebezpečnějších celebrit na internetu je populární zpěvačka Beyoncé. Vyplývá to ze statistik antivirové společnosti McAfee o nebezpečích na webu. Po zadání jména této Američanky do internetového vyhledávače a kliknutí na výsledek hrozí, že se návštěvník stane obětí phishingu nebo terčem spamu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Americká zpěvačka Beyoncé

Článek

"Hudební fanoušci, kteří vyhledávají na internetu informace o svých oblíbených hvězdách, riskují, že se dostanou na weby pokoušející se o distribuci spywaru, adwaru, virů a dalších druhů malwaru," uvedla Isabell Unseldová z McAfee.

Nejnebezpečnější bylo podle statistiky, která shrnuje dění na internetu za první polovinu letošního roku, vyhledávat informace o kanadské rockové skupině Three Days Grace.

Na druhém místě se umístila americká zpěvačka Beyoncé a hned za ní její sokyně Katy Perry. Čtvrtou příčku obsadila zpěvačka Alicia Keys.

"Riskantní je samotné vyhledávání informací o celebritách, ještě více ale hledání a stahování obsahu vydávaného za spořiče obrazovky, tapety na plochu operačního systému, fotografie, videa nebo vyzváněcí melodie pro mobilní telefony," dodala Unseldová.

Reklama

Výběr článků

Načítám