Hlavní obsah

Meta bude v Německu podléhat přísnějším regulačním pravidlům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bonn

Americká internetová společnost Meta, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, bude v Německu podléhat přísnějším regulačním pravidlům. Německý antimonopolní úřad firmu totiž klasifikoval jako podnik s „mimořádným významem pro hospodářskou soutěž napříč trhy“. Úřad o tom ve středu informoval v tiskové zprávě.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Logo sociální sítě Facebook a společnosti Meta

Článek

Antimonopolní úřad díky tomuto kroku bude moci na společnost Meta aplikovat nová pravidla zavedená v loňském roce. Umožňují mu rychlejší a účinnější postup proti praktikám velkých digitálních společností narušujícím hospodářskou soutěž.

„Digitální ekosystém vytvořený firmou Meta má obrovskou uživatelskou základnu a dělá z tohoto podniku klíčového hráče v oblasti sociálních médií,” upozornil prezident úřadu Andreas Mundt.

Společnost Meta se podle úřadu proti rozhodnutí nehodlá odvolat. „Nesdílíme zdůvodnění, které k rozhodnutí úřadu vedlo. Nadále se však soustředíme na to, abychom svým uživatelům v Německu nabízeli co nejlepší služby v souladu se všemi zákony a předpisy,” uvedla podle agentury DPA mluvčí podniku. Dodala, že firma hodlá s úřadem dál konstruktivně spolupracovat.

Přísná pravidla EU platí i pro Twitter, připomněl Muskovi komisař Breton

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám