Hlavní obsah

Mapy.cz nově naplánují zajímavý okruh

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz přidala novou vychytávku do portálu Mapy.cz. Díky ní si lidé mohou kromě nejvhodnější trasy nechat naplánovat také zajímavý okruh, který má start a cíl ve stejném místě. Informoval o tom Martin Fuks, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Funkce Plánování okruhů

Článek

„Nový plánovač okruhů řeší situaci, kdy chcete aktivně strávit volný čas procházkou v přírodě, během nebo jízdou na kole a přitom se bezpečně vrátit na místo, ze kterého jste vyšli. Okruh je plánován automaticky, takže stačí jeden klik do mapy a můžete vyrazit,“ řekl k novince Fuks.

Novinka tak uživatelům dává možnost jednoduše si naplánovat trávení volného času. „Okruhy hledáme především po značených turistických trasách a cyklotrasách, na kterých se neztratíte a zpravidla vedou přes zajímavá místa,” doplnil Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce Mapy.cz.

Plánování okruhů lidé naleznou v pravé části služby Mapy.cz. V liště nad vyhledávačem mohou snadno přepínat mezi okruhem a trasou.

„Přestože jde zatím o velmi ranou betaverzi, rozhodli jsme se ji zpřístupnit veřejnosti a budeme sledovat reakce. Zajímá nás, zda vůbec lidé projeví o takovou funkci zájem a podle zpětné vazby se rozhodneme, zda a jak budeme plánovač dál rozvíjet,“ uzavřel Fuks.

  • Funkci Plánování okruhů můžete vyzkoušet zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám