Hlavní obsah

Lidé se v červnu zajímali o festivaly a oslavy

Novinky, mif

Letní festivaly a oslavy, ale například i turné kapely Kabát. To byla témata, která v červnu přitahovala pozornost na internetu. Zájem byl v šestém měsíci roku i o informace o smutných událostech, tedy především o zprávy kolem úmrtí známých osobností. Vyplývá to ze statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Turné kapely Kabát bylo jedním z nejhledanějších červnových témat na českém internetu.

Článek

„S hezkým červnovým počasím přišel i čas letních festivalů a oslav, o čemž svědčí i fakt, že v každém kraji zaujala nějaká lokální veselice. Napříč regiony poutala zájem koncertní šňůra populární kapely Kabát, která se vydala na open air turné po celé republice,“ uvedla Simona Pecková, PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský herec Pierre Brice, který se proslavil rolí filmového apačského náčelníka Vinnetoua z románů Karla Maye

Podotkla zároveň, že červen přinesl také řadu smutných zpráv. „Na internetu jsme četli nekrology hned několika velikánů kulturního světa. S odchodem Pierra Brice odešel do věčných lovišť i kus dětství každého z nás – Vinnetou byl totiž jenom jeden,“ konstatovala Pecková.

„Spolu s tím lidé chtěli zjistit víc i o osudu jeho pokrevního bratra Old Shatterhanda, respektive jeho představitele Lexe Barkera. Rozloučili jsme se také s autorem výzvy 2000 slov Ludvíkem Vaculíkem a Ladislavem Chudíkem – legendárním primářem Sovou z Nemocnice na kraji města,“ uzavřela PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Foto: Josef Horázný, ČTK

Spisovatel Ludvík Vaculík (na archivním snímku ze 7. února 2011).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Chudík

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které lidé v červnu 2015 hledali mnohonásobně víc než v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – červen 2015
Osobnosti
1.Lucie Gelemová
2.Ladislav Chudík
3.Petra Doležalová
4.Lex Barker
Praktické dotazy
1.Den otců
2.Portál dražeb
3.Třešňová bublanina piškotová
4.Svatojánská noc
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Muzejní noc Praha 2015
2.Bahna 2015
3.Olympiáda dětí a mládeže
4.ME fotbalistů do 21
TV pořady, filmy, seriály
1.Edith Piaf
2.Výměna manželek
3.4 svatby
4.Svatá čtveřice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám