Hlavní obsah

Letem světem internetem (70. díl) - Zábava pro muže

Novinky, Ladislav Bittner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet kritický filmový magazín, automobilový archív a magazín pro pány.

Foto: Martin Fletcher
Článek

Bedna.cz

Server Bedna.cz se věnuje z větší části především filmovému tématu, ale najdete tu i všeobecnou kritiku všeho a všech. Web vznikl z původního magazínu Decimo, který hostoval na freewebu a věnoval se tématům hudby a filmu. Zhruba po třech měsících se stránky přesunuly pod vlastní doménu.

"Nepíšu recenze podle okolních redakcí. To znamená, že když nějaký světem uznávaný kritik napíše, že Pán prstenů je absolutně nejlepší dílo na světe, tak já to hned nenapíšu také, abych světu ukázal, že na to mám stejný názor jako uznávaný kritik," vysvětluje autor webu Jaroslav Pajskr. 

Čtenáři většinou prý reagují na tuto kritiku kladně a většinou s autorem recenze i souhlasí. "Bohužel nevím, jestli je to stydlivost čtenáře nebo obava z možnosti vyjádřit se světu, a tak místo toho, aby nechali svoji myšlenku v diskusi pod článkem, raději mi svůj názor pošlou na e-mail," stěžuje si autor webu. 

Zdrojem informací pro web Bedna.cz jsou filmové distribuční společnosti. "Bohužel od hudebního tématu jsem upustil, protože nebudu řešit nezájem distribučních společností prezentovat dílo, na kterém chtějí vydělat," dodává Jaroslav Pajskr.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (4/10

Auto Archiv

Hlavním lákadlem pro návštěvníky přesně rok starého webu Auto Archiv by měla být databáze technických údajů automobilů, ve které můžete vozy vyhledávat podle několika parametrů. Podle autora webu, studenta 5. ročníku vysoké školy Františka Rasche, však mají návštěvníci stránek největší zájem o fotografie bouraček.

Podle mého názoru je ale kouzlo "automobilového archívu" někde jinde. A to v prezentaci dobových prospektů automobilů. No nezní skvěle například prezentace nového sovětského vozu Lada 2101? 

"První osobní automobil s označením VAZ - 2101, populárně nazývaný podle blízkého pohoří 'Žiguli', opustil montážní pás nové automobilky v dubnu roku 1970. Konstrukčním základem se stal 'automobil roku 1966' Fiat 124. Vzhledem k provozním a klimatickým podmínkám v SSSR se na základním typu udělalo velké množství konstrukčních změn, jejichž výsledkem byl zcela nový automobil."

.: HODNOCENÍ: grafika (2/10), obsah (5/10)

Maxim.cz

Maxim.cz je on-line verze nejprodávanějšího českého pánského časopisu Maxim. První verze tohoto webu byla zprovozněna na jaře roku 2003, poté web prošel několika proměnami a počátkem roku 2004 vydavatelství Hachette Filipacchi spustilo novou (stávající) verzi.

Na webu Maxim.cz najdete všechno, co chlapy zajímá: humor, recese, sport, ženy, adrenalin, sex, móda, sport, auta, pánské hračky, bez kterých náročný muž nemůže žít.

Maxim.cz by měl vyhnat nudu z kanceláří, konferenčních místností nebo ze škol. Návštěvníci si tu mohou zahrát hry, dozví se, jaká hračka je dobrá nebo jaký telefon by si měli pořídit. Naleznou zde informace, které se nevešly do tištěného čísla. Ne všechna témata mohou být v časopise podrobně rozebírána a právě web by se jim měl věnovat. 

"V současné době připravujeme novou podobu webu vycházející z maximonline.com. Jde nám hlavně o intuitivnější prostředí, pravidelnější aktualizace a rozšíření obsahu o videa, fotografie, hry a soutěže," slibuje manažerka webu Maxim.cz Eva Hannichová. 

.: HODNOCENÍ: grafika (7/10), obsah (8/10)

Autor článku stále bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám