Hlavní obsah

Lady Gaga spustila vlastní sociální síť

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá zpěvačka Lady Gaga, která ráda šokuje svými netradičními převleky, se rozhodla využít popularity a rozjet naplno svoji internetovou kariéru. Spustila tak vlastní sociální síť, která bude konkurovat například Facebooku. Upozornil na to server CNet s tím, že novinka je zatím jen pro vyvolené.

Foto: mif, Novinky

Sociální síť Little Monsters je zatím dostupná jen pro vyvolené.

Článek

Nová sociální síť Lady Gaga se jmenuje Little Monsters (Malé příšerky). Název nezvolila přední americká zpěvačka náhodou, s oblibou takto pojmenovává milióny svých fanoušků. Primárně by měl web sloužit k sdílení a výměně fotografií.

Stránky LittleMonsters.com jsou aktuálně v testovacím provozu. Vyzkoušet je mohou lidé, kteří obdrží pozvánku. O tu je, po zadání přezdívky a e-mailu, možné zažádat i přímo na webu. Kdy přesně se budou ale pozvánky rozesílat běžným uživatelům, zatím není známo.

Sociální síť vlastní i Justin Timberlake 

Lady Gaga není první celebritou, která na internetu provozuje sociální síť. V polovině loňského roku koupil síť MySpace zpěvák a 21. nejpřitažlivější muž na planetě Justin Timberlake od mediálního magnáta Ruperta Murdocha za zlomek původní ceny.

Murdochovo mediální centrum News Corporation koupilo sociální síť MySpace v roce 2005 za 580 miliónů dolarů, kdy o ni usilovalo několik firem. Místo vybudování nejsilnější značky na trhu, ale postupně uživatelé začali přecházet na konkurenční služby, až byl Murdoch nakonec v polovině loňského roku nucen službu prodat za pouhých 35 miliónů dolarů.

„Je mnoho otázek a vtipů o MySpace. Odpověď je jednoduchá - zkazili jsme všechno, co jsme mohli. Dostali jsme ale spoustu hodnotných a nákladných lekcí,“ uvedl na začátku roku ke koupi MySpace na Twitteru Murdoch. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám