Hlavní obsah

Rupert Murdoch o sociální síti MySpace: Zkazili jsme všechno, co jsme mohli

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Síť MySpace patřila svého času k nejpopulárnějším sociálním platformám na internetu. Konkurence ji ale posledních pár let nemilosrdně drtí. Sebekriticky se o neúspěchu MySpace vyjádřil mediální magnát Rupert Murdoch. Zároveň připustil, že investice do této sociální sítě mu přinesla „spoustu nákladných lekcí“.

Foto: Profimedia.cz

Rupert Murdoch

Článek

„Je mnoho otázek a vtipů o MySpace. Odpověď je jednoduchá - zkazili jsme všechno, co jsme mohli. Dostali jsme ale spoustu hodnotných a nákladných lekcí,“ uvedl Murdoch na sociální síti Twitter.

Foto: Twitter

Rupert Murdoch odeslal zprávu na Twitter prostřednictvím iPadu.

Murdochovo mediální centrum News Corporation koupilo sociální síť MySpace v roce 2005 za 580 miliónů dolarů, kdy o ni usilovalo několik firem. Místo vybudování nejsilnější značky na trhu, ale postupně uživatelé začali přecházet na konkurenční služby, až byl Murdoch nakonec v polovině loňského roku nucen službu prodat za pouhých 35 miliónů dolarů.

News Corporation založil Murdoch v roce 1979, s výjimkou Afriky působí na všech kontinentech. V roce 2011 vykázala firma zisk 11,68 miliard dolarů a zaměstnávala 54 480 lidí. Hodnota majetku mediálního magnáta se odhaduje na 7,6 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám