Hlavní obsah

Konečně mi dali vlastní Twitter, vtipkoval Obama poprvé na sociální síti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Barack Obama poslal v pondělí první zprávu prostřednictvím svého vlastního účtu na sociální síti Twitter. V něm pouze pozdravil všechny přítomné a popsal svou radost z toho, že konečně může využívat tuto mikroblogovací platformu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prezident Obama si založil účet na TwitteruVideo: Reuters

 
Článek

„Ahoj, Twittere! Tady je Barack. Opravdu! Šest let a nakonec mi dali můj vlastní účet,“ stojí v prvním Obamově „poselství“, které se na Twitteru objevilo v noci z pondělí na úterý.

Radost amerického prezidenta je vcelku pochopitelná. Doposud mohl své momentální nálady a názory ventilovat do světa jen značně omezeně. Ostatní twitterové účty Bílého domu totiž kontrolovali lidé z tiskového oddělení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: repro Twitter

Účet amerického prezidenta Baracka Obamy získal za jeden den téměř dva milióny odběratelů.

Přestože je účet prezidenta ověřený, někteří uživatelé této mikroblogovací sítě přesto nemohli uvěřit, že se skutečně jedná o Baracka Obamu.

Zájem o amerického prezidenta je nicméně evidentní, za necelou hodinu od odeslání prvního tweetu získal první muž USA 217 tisíc odběratelů. Pouhý den od založení profilu stoupl počet odběratelů na 1,82 miliónu.

Sám Obama se pak přihlásil k odběru zpráv od vysokých škol, které absolvoval, od oblíbených sportovních klubů a od několika známých osobností. Mezi nimi jsou například Bill Clinton, George Bush a Hillary Clintonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám