Hlavní obsah

Kodak končí s prodejem klasických fotoaparátů

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Kodak končí s prodejem kinofilmových fotoaparátů a místo nich se bude soustředit už jen na digitální přístroje. Zatím ale jen ve vyspělých zemích západní Evropy a Severní Ameriky.

Foto: Tomáš Drápal

Díky obnovení trasy se vrátil přes říčku Brannou most. Turisty po něm provede zelená značka.

Článek

Ukončení prodeje klasických fotoaparátů a plný přechod na prodej pouze digitálních fotoaparátů se však bude vztahovat pouze na západní Evropu a Severní Ameriku. Na ostatních trzích (včetně českého) budou prozatím dostupné jak moderní digitální, tak i analogové, fotoaparáty. Příznivci fotoaparátů na jedno použití se nemusí ničeho obávat, neboť ty se budou i nadále prodávat na všech trzích. Zároveň i nadále bude Kodak vyrábět samotné filmy, ve kterých patří mezi světovou jedničku.

Podíváme-li se na statistiky prodejů, není tento krok nijak překvapivý. Prodeje digitálních fotoaparátů již dávno překonaly objem prodeje klasických kinofilmových přístrojů a výzkumná agentura InfoTrends Research Group odhaduje, že letos se prodá celkem 53 milionů digitálních foťáků a jen 36 milionů klasických fotoaparátů.

Trošku překvapivé však je, že se k tomuto kroku odhodlal právě Kodak, který v současné době zdaleka nepatří mezi nejvýznamnější hráče na poli digitální fotografie, i když to by se do budoucna ještě mohlo změnit, v případě, že Kodak zvolí agresivní cenovou politiku a výrazně rozšíří (doposud poměrně chudou) nabídku svých digitálních fotoaparátů.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel uvádí Celeron M pro notebooky

Společnost Intel představila nový procesor Celeron M určený pro notebooky a tablet PC, který představuje levnější variantu oblíbených procesorů Pentium...

Výběr článků

Načítám