Hlavní obsah

Je potřeba zálohovat fotky i videa. Samsung osekává cloud a data smaže

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již příští rok bude značně omezena služba Samsung Cloud, kterou bylo možné využívat například na smartphonech jihokorejského elektronického gigantu k ukládání fotografií a videí. V polovině roku tak Samsung nezálohovaná data smaže.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Synchronizace Galerie a úložiště Disku pro Moje soubory již nebudou počínaje 30. červnem 2021 podporovány službou Samsung Cloud a vaše data budou smazána,“ informovali zástupci jihokorejského elektronického gigantu své zákazníky.

Ukončení souvisí s navázáním užší spolupráce se společností Microsoft. V rámci partnerství totiž mohou všechna svá multimediální data ukládat na OneDrive, což je cloudová služba právě od amerického softwarového gigantu – a nalézt ji lze mimochodem i v operačním systému Windows.

Flashky a externí disky? Jejich zabezpečení lidé prakticky neřeší

Bezpečnost

Ukončení služby Samsung Cloud bude nicméně postupné. V průběhu října bude postupně zavedena možnost migrace do OneDrive a bude usnadněno stahování všech uložených dat. Tento proces jihokorejský elektronický gigant odstartuje 5. října 2020, postupné zavádění pro všechny uživatele bude trvat maximálně 30 dní.

Hned zkraje dubna bude pozastavena synchronizace Galerie a Disku, zároveň také dojde k ukončení podpory migrace do OneDrive. „Máte-li kromě toho předplacený prémiový tarif úložiště, bude automaticky zrušen počínaje 1. dubnem 2021, případné přeplatky vám budou vráceny,“ konstatovali zástupci jihokorejské firmy.

Je přitom nutné zdůraznit, že Samsung Cloud zcela nekončí. „Můžete i nadále využívat další funkce služby, jako je zálohování/synchronizace a obnovení dalších dat – jako jsou Kontakty, Kalendář a Notes,“ stojí v prohlášení podniku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám