Hlavní obsah

Izraelská kolébka moderních technologií dostane miliardovou injekci

– Tel Aviv

Evropská finanční skupina Benson Oak plánuje investovat do izraelského technologického sektoru 100 miliónů dolarů (2,2 miliardy Kč). Do nového fondu Benson Oak Ventures zatím shromáždila 25 miliónů dolarů, oznámila firma.

Foto: Archiv, Právo

Článek

V Izraeli se hodlá soustředit na startupy a zejména pak na technologii blockchain, což je šifrovaná databáze transakcí s kryptoměnami. K investorům Benson Oak Ventures patří soukromé osoby a strategičtí investoři z celého světa.

První technologický fond společnosti Benson Oak z roku 2003 mimo jiné vložil prostředky do výrobce bezpečnostního softwaru AVG. Až tato firma v roce 2012 vstoupila v New Yorku na burzu, investice se jí stonásobně vrátila.

Skupina založila tři fondy, které poskytují finanční prostředky do moderních technologií ve Spojených státech, Izraeli a České republice, uvedla agentura Reuters.

Co je to start-up?

Pojem start-up označuje novou firmu nebo začínající projekt, jehož tvůrci jsou na samém začátku podnikání.

Poprvé začal být používán před rokem 2000, kdy v zámoří vzniklo během internetové horečky mnoho takovýchto společností. V posledních letech zažívají start-upy opět renesanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám