Hlavní obsah

iPad má vážnou konkurenci, tablet View Quest stojí jen 4400 korun

Novinky, Miloslav Fišer

V obchodech po celé Evropě se v tichosti objevil nový počítačový tablet View Quest Slate 5, který si na mušku bere oblíbený iPad od Applu. Na rozdíl od konkurence se nesnaží zaujmout extrémně vysokým výkonem a velkou spoustou zbytečných funkcí. Útočí velice jednoduše – cenou. Pořídit je ho totiž možné už za čtyři tisíce korun.

Foto: Novinky

View Quest Slate 5

Článek

Počítačový tablet View Quest Slate 5 je vybaven jen pětipalcovým displejem s rozlišením 800x480 obrazových bodů. iPad má úhlopříčku 9,7 palce a rozlišení 1024x768 pixelů.

Co se výkonu týče, je novinka poháněna procesorem Rockchip 2080 Dual Core s taktem 600 MHz. V tomto ohledu má konkurence s logem nakousnutého jablka jasně navrch – iPad je vybaven 1GHz procesorem.

Data počítač View Quest Slate 5 ukládá na vestavěnou paměť s kapacitou 2 GB, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. Zařízení nechybí ani možnost bezdrátového připojení k internetu pomocí standardu WiFi.

Novinka je dodávána s operačním systémem Android. Její rozměry jsou 134x85x14,9 milimetrů, přičemž hmotnost činí příjemných 186 gramů. Na baterii vydrží pracovat až pět a půl hodiny.

I když je v mnoha ohledech novinka horší než konkurence od Applu, má velkou šanci na trhu uspět. Pořídit jí je totiž možné za 149 liber, tedy 4 400 korun. Nejlevnější verze iPadu totiž vyjde v Česku na 12 290 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám