Hlavní obsah

iPad 3 se ještě nezačal prodávat a už čelí problémům

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí generace počítačového tabletu iPad byla odhalena teprve ve středu a už čelí prvním stížnostem firmy nVidia. Té vadilo vystoupení Phila Schillera ze společnosti Apple, který srovnával výkon novinky s konkurenční platformou nVidia Tegra 3. Upozornil na to server ZDNet.

Foto: Reuters

iPad 3

Článek

„iPad 3 je čtyřikrát výkonnější než předchozí generace i než konkurenční tablety,“ uvedl na akci Applu Schiller. Ještě než to dořekl, tak se na obří obrazovce za jeho zády objevil graf, který srovnával grafický výkon jednotlivých přístrojů.

Jako nejméně výkonný byl na grafu uveden čip nVidia Tegra 3, dvakrát větší výkon má nabízet Apple A5, kterým disponuje iPad 2. Čtyřikrát výkonnější je pak představená novinka.

Foto: Reuters

Šéf Apple Tim Cook a iPad 3

Společnost nVidia ale tento srovnávací graf bere jako podpásovku, protože Apple neuveřejnil, jakých konkrétních testů se výsledky týkají. „Nemáme žádné statistické údaje o výkonu iPadu 3, ale plánujeme si novinku hned 16. března koupit a udělat srovnávací testy,“ konstatoval mluvčí společnosti nVidia Ken Brown.

Jak hodlá firma v případě prokázání nižšího výkonu iPadu 3 postupovat, Brown zatím nekomentoval. Zahraniční pozorovatelé se ale shodují, že v takovém případě by Apple nejspíše čelil za srovnávací reklamu žalobě.

Platformu nVidia Tegra 3 totiž obsahuje většina moderních tabletů a chytrých telefonů. Je tedy možné, že na soud by se obrátili také přímo výrobci konkurenčních přístrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám