Hlavní obsah

Invex oproti minulým ročníkům zklamal, výjimkou expozice Sony

Novinky, adr, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Na brněnském výstavišti odstartovala hlavní IT akce ve střední Evropě - veletrhy Invex a Digitex. V šesti velkých pavilonech se na ploše 22 500 metrů čtverečních představí více jak 500 vystavovatelů z 21 zemí světa. Oproti jiným ročníkům však Invex nebyl tak rozsáhlý jako dříve. Máme pocit, že je tato akce pomalu ale jistě odsouzena k zániku.

Článek

Návštěvníci na Invexu uvidí například produkty firem SAP, Sony, LCS, JVC, Canon nebo Olympus. Novinky podzimní a zimní série představili přední světové značky digitálních fotoaparátů - Canon a Olympus. I letos si budou moci zájemci v Digitex FotoAréně vyzkoušet plejádu amatérských i profesionálních zrcadlovek.

Jedním z letošních ústředním témat Digitexu je i vysoké rozlišení obrazu (HD), to nejlepší ze své produkce HD kamer představí Sony a JVC. Jen málokdo si asi pamatuje, že před deseti lety byl poprvé v Evropě prezentován disk DVD právě na Invexu.

"V pátek a v sobotu proto návštěvníci, kteří si zakoupí rodinnou vstupenku, obdrží DVD v nejlepší světově dostupné kvalitě, aby mohli otestovat své domácí kino nebo počítač," lákal hlavní manažer veletrhu Petr Ondrášek.

:. LCD obrazovky rotovaly na robotických pažích.

Sony, která měla na Invexu suverénně největší stánek s velkým počtem lákadel, postavila expozici s názvem "Testujeme limity High Definition". V rámci pavilonu F se rozděluje na 3 funkční zóny.

"Každá zóna je zaměřená na prezentaci konkrétního HD řešení," uvedl manažer Sony Ivan Trachta. "Cílem je umožnit návštěvníkům získat praktickou zkušenost s formátem HD v nejrůznějších aplikacích v rámci domácí zábavy."

:. Co by to bylo za výstavu bez pohledných slečen. Foto/PRÁVO Petr Kozelka

Expozice je graficky řešena ve stylu spotu Sony "Testing HD to the limit", který bude uveden od konce října do poloviny prosince 2007.

Na několika pultech tak Sony ukazuje Blu-ray domácí kino (BDP-S1E, STR-DA5300 + SA-FT7, KDL-52X3500) plus promítání ukázek z Blu-ray disků. Na dalším místě zóny jsou vystaveny její TV modely s vestavěným HD tunerem pro příjem např. aktuálně vysílaného testovacího HD vysílání TV Nova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám