Hlavní obsah

Internet mimo špičku za paušál

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnosti GTS a Český Telecom jako první operátoři přichází s paušálním zpoplatněním internetového připojení na klasických vytáčených linkách a ISDN, ale zatím jen v době mimo špičku.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Nová služba GTS s označením GTS Pohoda Doma nabízí volání přes volbu operátora a zároveň časově a ani datově neomezený přístup k internetu mimo špičku (19.00-7.00) a o víkendech za měsíční paušál 599 Kč (491 Kč bez DPH). V době špičky za internet zaplatíte 1,19 Kč za minutu během prvních desíti minut. Každá další minuta pak stojí 0,99 Kč s DPH.

Tarif GTS Pohoda Doma je doplňkovým programem, což znamená, že společně s ním platíte váš současný tarif u Telecomu. Internetový paušál nelze kombinovat s Home Mini.

S podobnou službou pod názvem Internet NaDoma přichází i Český Telecom. Uživatelé si budou moci vybrat dokonce ze tří tarifních programů:

Víkend ... 487 Kč měsíčně

Víkend ... 487 Kč měsíčněVíkend + Noc (22-05 hod.) ... 609 Kč měsíčně

Mimo špičku (18-06 hod, víkendy a svátky) ... 731 Kč měsíčně

Pilotní projekt Internetu NaDoma bude zahájen 9.února a poběží 3 měsíce. Od března se chystá podobný paušál i pro ISDN linky. Trochu nepříjemné je však to, že délka připojení je omezena na 2,5 hodiny souvislého připojení. Následně se spojení přeruší a je nutné se znova připojit.

Tarif Mimo Špičku Českého Telecomu vychází oproti tarifu GTS o 132 korun měsíčně dráž, ale zase můžete na internet už o hodinu dříve, neboť špička končí už v 18.00 hodin.

GTS: Hovorné v rámci ČR

Ve špičce (7.00-19.00)

Ve špičce (7.00-19.00)- místní hovory ... 1,49 Kč

Ve špičce (7.00-19.00)- místní hovory ... 1,49 Kč- meziměstské hovory ... 1,99 Kč

- mobilní sítě ... 5,72 Kč

Mimo špičku

Mimo špičku- místní hovory ... 0,89 Kč

Mimo špičku- místní hovory ... 0,89 Kč- meziměstské hovory ... 0,89 Kč

- mobilní sítě ... 5,72 Kč

Uvedené ceny jsou minutové a zahrnují DPH 22 %.

V nejbližší době lze očekávat, že s podobnou nabídkou přijdou i další alternativní operátoři.

Reklama

Související témata:

Související články

Kodak končí s prodejem klasických fotoaparátů

Firma Kodak končí s prodejem kinofilmových fotoaparátů a místo nich se bude soustředit už jen na digitální přístroje. Zatím ale jen ve vyspělých zemích západní...

Nové ATI Catalysty 4.1

Kanadská firma ATI vydala nové ovladače s označením Catalyst 4.1, jenž jsou určeny pro všechny grafické karty Radeon.

Elektronickou poštou se šíří nový červ

Během včerejšího večera se na českém internetu objevil nový virus nesoucí označení Win32/Bagle.A, který se šíří prostřednictvím elektronické pošty.

Výběr článků

Načítám