Hlavní obsah

Interaktivní webový portál dokumentárních filmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Režisérům a producentům dokumentárních filmů, ale i filmovým teoretikům, novinářům a divákům začal sloužit nový interaktivní webový portál. Má podporovat výměnu informací o dokumentárním filmu ve střední a východní Evropě.

Foto: Pavla Běhálková

Start

Článek

Tvůrci z Institutu dokumentárního filmu ho ve středu na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech představili novinářům. Je to webový portál pro nezávislé producenty ve střední a východní Evropě a poskytuje jim veškerý servis a kontakty, které potřebují k tomu, aby mohli své filmy jednak vyprodukovat a jednak dostat do světa na festivaly.

Adresa portálu je www.docuinter.net. Portál v češtině a angličtině informuje o festivalech, pracovních setkáních, premiérách a novinkách ze světa dokumentárního filmu. Nabízí internetové adresy filmových škol, odborných časopisů a zejména databáze středo a východoevropských režisérů, producentů, kameramanů, střihačů, zvukařů a dalších filmařských profesí.

Kromě aktuálních informací ze světa dokumentárního filmu tak zde mohou filmoví profesionálové nabízet své schopnosti, hledat spolupracovníky a vyměňovat si zkušenosti. Institut dokumentárního filmu je nezisková organizace založená v roce 2001 na podporu kvalitních autorských dokumentárních filmů ve střední a východní Evropě. Je jedinou východoevropskou organizací, která systematicky a dlouhodobě buduje síť databází a kontaktů mezi východo a západoevropskými producenty dokumentárních filmů a televizními stanicemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám