Hlavní obsah

IBM nabídne notebooky se snímačem otisku prstu

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost IBM začlení do vybraných modelů svých přenosných počítačů z řady ThinkPad T42 snímač otisku prstu, který umožní snadnější a bezpečnější přihlašování do počítače. Uživatelé si tak už nebudou muset pamatovat mnoho uživatelských jmen a hesel pro přístup do různých systémů.

Foto: Majda Slámová
Článek

Snímač otisku prstu v podobě nenápadného proužku bude umístěn pod kurzorovými klávesami a pro přihlášení do počítače jej postačí přejet prstem. Celý proces zabere jen několik vteřin a urychlí uživateli přihlašování nejen do systému, ale i do nejrůznějších aplikací či dokonce přístup na chráněné webové stránky.

Nové notebooky vybavené touto užitečnou novinkou se na trhu objeví už 19. října a jejich cena bude začínat na 1699 dolarech, což je v přepočtu přibližně 44 tisíc korun. Samozřejmou součástí bude speciální software, který umožní snadno přejít na nový druh přihlašování ve většině aplikací.

S podobným nápadem přišel už začátkem září Microsoft, který představil dokonce celou řadu nových klávesnic a myší, které jsou vybaveny identifikací prostřednictvím otisku prstu. [celý článek]

Reklama

Související témata:

Související články

IBM nabídne barevné notebooky

Společnost IBM, která patří mezi prestižní výrobce notebooků, se rozhodla získat nové zákaznice atraktivnějšími notebooky, které budou nabízeny v různých...

Výběr článků

Načítám