Hlavní obsah

Hrej a neplať 34/2003: simulátor dopravních nehod

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simulátor padání ze schodů se dočkal svého ještě morbidnějšího pokračování, v němž kamion sráží chodce! Uklidnit se následně můžete o logické variace na téma Vlak nebo u kulinářského Tetrisu.

Foto: Jiří Růzha

Taneční soutěž v České Kamenici - kategorie Společenský tanec - 1. místo skupina z DOZP Oleška-Kamenice.

Článek

Truck Dismout

Když jsem před časem uveřejnil v Hrej a neplať referenci na hru s poněkud krkolomným názvem Porrasturvat, jejímž cílem bylo shodit panáka ze schodů tak, aby utrpěl co největší zranění, těžko jsem si dokázal představit něco morbidnějšího. Nyní však padla další hranice a silnější povahy se tak můžou podívat na hru, do jejíhož podtitulku by se hodilo: simulátor srážky chodce s nákladním automobilem.

Herní obrazovka je jednoduchá: ústřední postavou je starý známý bezejmenný pajdulák, dále nezbytný kamion, jedna stěna a dvě volitelné překážky. Všechno si hezky rozestavíte, zvolíte rychlost auta a pak už se jen můžete kochat krkolomnými nárazy a přibývajícími body.

Truck Dismout je podle mého o mnoho zábavnější, než padání ze schodů. Obsahuje totiž mnohem více možností a i když ke hře přistupujete z počátku s nedůvěrou a říkáte si, jak by vás tohle mohlo bavit více než pět minut, nakonec u ní strávíte víc času než byste si možná přáli.

DOWNLOAD, homepage, 2 MB, 9/10

Green Snake

Někteří pamětníci počátku hraní na PC u nás si jistě vzpomenou na originální český výtvor nazvaný jednoduše Vlak. Malý vláček měl posbírat všechny předměty v bludišti a pak dojet do východu, což zní jednoduše, ale když uvážíte, že s každou sebranou věcí rostla i jeho délka, stával se tento úkol nadmíru logicky náročný.

Green Snake není v podstatě nic jiného - jenom vlak je nahrazen hadem. Další rozdíly jsou už jen víceméně kosmetické, jako menší svoboda pohybu nebo časový limit, který tvoří většinu úrovní ještě zapeklitějšími.

DOWNLOAD, homepage, 1.9 MB, 5/10

Deli Dash

Jako dnešní poslední hru tady mám variaci na téma Tetris, i když nebojte se, není zas až tak špatná, jak by se mohlo zdát. Má totiž hlavní předpoklad úspěchu tohoto druhu her, kterou je originalita.

Z nebe se zde totiž nesnášejí jenom nějaké obyčejné kostičky, ale rovnou vybrané kulinářské speciality, jako housky salámy, sýry, rajčata... Zmizení kostiček tak můžete dosáhnout nejen tak, že dáte dvě stejné vedle sebe, ale raději i tím způsobem, že z nich sestavíte nějaký chutný sendvič.

Se vším vám dopomáhá malý kuchtík na spodním okraji obrazovky, s jehož pomocí můžete manipulovat s již usazenými pochutinami. Nuž, myslím, že další slova jsou zbytečná, jdu si udělat něco k jídlu.

DOWNLOAD, homepage, 7.9 MB, 7/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám