Hlavní obsah

Hrej a neplať 2/2004: Zastřel si svoji kachničku

Novinky, Ondřej Pohl

Po sérii speciálních dílů se opět vracíme k zažitému standardu, tj. třem hrám zdarma. A no co že se dnes můžete těšit? Dvě originální logické hry a nakonec střílení kachen.

Foto: Robert Rohál

Oceněné dívky, třetí zleva je vítězka Tereza Valouchová.

Článek

Enigma

Poměrně netradičně zahajuji letošní ročník hrou z rodu logických. Ptáte se proč? Protože bych si přál, aby vzniklo mnoho dalších stejně originálních a nápaditých her, jako je tato.

Hlavním hrdinou, respektive spíš hrdinkou, je zde v poslední době čím dál tím víc populárnější kulička, přičemž herní námět se zdá být lehce inspirován hrou známou jakožto Pexeso. Jde o to, že na hrací ploše jsou rozestavěny kameny, které ukáží svou barvu, jakmile do nich s kuličkou narazíte. Ovšem najednou smí být rozsvícena pouze jedna kostka, takže ke slovu přijde hlavně čerstvá paměť.

Pokud byste si ovšem mysleli, že tím vše končí a hra je pouze nudným procvičováním paměti, pak vás rozhodně musím vyvést z omylu. Barevné kostičky jsou totiž lehce dosažitelné pouze v prvních zahřívacích úrovních, dále se už setkáte s vodními příkopy, stěnami, bednami a vůbec všemi nezbytnými proprietami správně tuhé logické hry.

DOWNLOAD, homepage, 5 MB, 9/10

Diabolika 2

I dnešní druhá hra je logická a taktéž v ní lze najít značný závan originality. Navíc je akční složka potlačena na naprosté minimum, dalo by se říci, že hra je tahová, takže je asi stejně "rychlá", jako partie šachu, což může jedněm vyhovovat, ale jiným třeba ne.

Hrací plocha je zde rozdělena na čtverce, v nichž se nacházejí malí ďáblíkové. Vašim úkolem je rozmístit výbušniny s různou účinností v podobě malých příšerek tak, abyste během jednoho kola zničili co možná nejvíce démonů, protože v dalším kole se objeví noví, z nichž mohou být někteří silnější, takže na jejich zničení budete potřebovat více výbuchů.

Jak už jsem naznačil v úvodu, čtvercová hrací plocha a poklidný styl hraní evokují hru všech her - šachy. Takže pokud preferujete kombinace před akcí, pak je Diabolika hrou přesně pro vás.

DOWNLOAD, homepage, 0.5 MB, 8/10

Duck Hunter 3D

A pokud by někomu v předchozích hrách chybělo střílení a zabíjení, pak si ho naplno užije zde. Jak ovšem název napovídá, bude se muset spokojit pouze se střílením kachen.

Hra je jednoduchá 3D střílečka ovládaná myší. Co mě však docela zaujalo, jsou pestré herní módy, které hra skýtá. V prvním hrajete jakousi kampaň, kdy máte v první úrovni zastřelit tři ptáky za třináct vteřin, v druhé čtyři za patnáct atd. V dalším herní módu střílíte do hejna kachen tak dlouho, dokud vás to nepřestane bavit a v posledním, nejzábavnějším, se musíte bránit kachním náletům.

Duck Hunter 3D je docela propracovaná a zajímavá hra, ovšem na kráse ji trochu ubírá poměrně nevzhledné zpracování.

DOWNLOAD, 2.1 MB, 6/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 49/2003: Had pro více hráčů

Dnešní díl je naplněn předělávkami klasických her s originálními vylepšeními - těšit se tak můžete na hada pro více hráčů anebo naopak na Pong pouze...

Hrej a neplať 50/2003: Mrkev zabiják

Letos se setkáváme už po padesáté, což je nemalý důvod k radosti, stejně tak jako dnešní tři hry zdarma - variace na GTA, mrkev jako Rambo a zajímavá japonská...

Hrej a neplať 51/2003: Vánoční speciál

I v dnešní sváteční den nepřijdete o svůj příděl her zdarma - ba dokonce naopak - jako dárek jich dnes dostanete pět, všechny s vánoční tématikou, s nimiž...

Výběr článků

Načítám