Hlavní obsah

HRA: HighGrow - tak to tu ještě nebylo

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Docela váhám, do které skupiny tuto hru zařadit. Má to být simulátor, ale docela připomíná budovatelskou strategii, nebo Tamagočiho, o nějž se budete starat. Jedno je ale jisté - ve skutečnosti se nesnažte napodobit, co hra ukazuje.

Foto: Nela Parmová

Ke studiu na vysoké škole se zájemci mohou hlásit až do poloviny srpna

Článek

Nebudeme tedy chodit kolem horké kaše a rovnou si povíme, že se jedná o pěstování kytek, ovšem ne ledajakých, ale rovnou o květinu, která v médiích přichází na přetřes docela často - o marihuanu.

Může se vám to líbit, můžete být rozzlobeni, ale to je asi tak všechno. Dříve, než naštvaně poběžíte podat trestní oznámení, vězte, že mnoho her vám umožňuje virtuálně prožít daleko horší trestné činy, ale přeci dnes už jen tak někoho nějaká ustřelená hlava nevzruší.

Dost ale moralizování, prostor zde vyměřený bude lépe využit povídáním o samotné hře. Nejprve se vše točí kolem výběru toho správného semínka. Každé má jiné vlastnosti a následná květinka vyžaduje jinou péči; to je ostatně zdokumentováno u bohatého popisu, který je samozřejmě v angličtině.

Jakmile máte zasazeno, musíte se o své tři květináče starat jako o jakékoli jiné rostlinky. Musíte je zalévat, hnojit, stříhat, starat se o osvětlení. Když si s něčím nebudete vědět rady, stačí zvolit nápovědu a hned přijde Rasta a la Jamaica a se vším vám poradí.

HighGrow je simulátor v reálném čase: neznamená to, že si vlastní marihuanu vypěstujete za jedno odpoledne, ale trvá to několik týdnů až měsíců. Přitom stačí program pustit jednou za několik dnů, postarat se o zálivku a hnojení.

Je tak zcela bez pochyb, že před sebou máme hru, která se v ničem nepodobá ostatním hrám a ač je to paradoxní, nejvíce asi připomíná už vzpomínaného Tamagočiho.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Ourobros - had úplně jinak

Myslíte si, že hada známého z mobilních telefonů už nelze předělat tak, aby to nebyl jen další nudný klon? Pak se mýlíte a hra Ourobros vás přesvědčí o opaku....

HRA: Fantom Subvision - jako na automatech

Komu se nechce přemýšlet, ať se přihlásí. Ano, dobře, pro vás všechny tady teď mám jednoduchou střílečku, u která si vystačíte jen s bleskovým postřehem...

Výběr článků

Načítám