Hlavní obsah

Hodinky s technologií elektronického papíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Seiko Watch a Seiko Epson oznámily uvedení náramkových hodinek, které jako zobrazovací jednotku užívají elektronického papíru. "Zaměřili jsme se na vývoj hodinek, které dosud nikdy neexistovaly," uvedl mluvčí společnosti Seiko Watch.

Článek

Elektronický papír [celá zpráva] o rozměru 3x9 cm je pevně uchycen v rámečku hodinek a neustále zobrazuje měnící se symboly - podobně jako klasický digitální displej.

"Zaměrili jsme se na vývoj hodinek, které dosud nikdy neexistovaly," uvedl mluvčí společnosti Seiko Watch. "Elektronický papír musí zaujmout zrak každého díky tomu, že je možné jej různě zakřivovat do požadovaného tvaru, " dodal.

Seiko Watch plánuje hodinky [foto] používající technologii e-papíru uvést na japonský trh již v tomto roce. Cena dosud nebyla stanovena. Velice podobnou zobrazovací technologii má také podporovat tzv. notebook do 100 dolarů (cca 2500 korun) [celá zpráva] vyvíjený nadací MIT.

Za vývojem technologie, již užívají hodinky firmy Seio Watch stojí společnosti Seiko Epson a E Ink. Epson zkombinoval elektroforézní papír a e-inkoust, který tak vytváří jeden ucelený modul. Displej připomínající papír obsahuje elektrody pro každou část možného obrazu. Kontrastní poměr monochromatické obrazovky je 10:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám