Hlavní obsah

Hledání nového cimrmanologa se chýlí ke konci

Novinky, mif

Na začátku září odhalil Seznam.cz novou službu Jarmara.at, která bude oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana. Zároveň pro ni začal hledat nového správce, který musí mít co nejširší přehled o Cimrmanovi. Ve čtvrtek začalo třetí kolo výběrového řízení – postoupilo do něj 2600 lidí.

Článek

„Pomalu se také blíží konec přijímacího řízení. Dnešním dnem všem úspěšným absolventům prvních dvou kol přichází mailem pozvánka do kola třetího. Mají za úkol napsat esej na téma Já a Jára Cimrman. Eseje bude pročítat současná redakční rada Jarmary a vybere 10 účastníků, kteří budou moci svoje schopnosti a dovednosti předvést osobně, a to 7. 10. 2011. Pak už bude jasné, kdo se na nadcházející rok stane správcem Jarmary a bude se rok spolu s redakční radou, tvořenou nejen herci z divadla Járy Cimrmana, starat o naplňování šuplíků zajímavostmi ze života Járy Cimrmana,“ uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Foto: Novinky

Nová služba Jarmara.at bude vypadat jako stará almara.

Nová služba bude provozována na internetových stránkách Jarmara.at. Název vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. Cílem projektu je sesbírat všechny cimrmanovské odkazy a vytvořit z nich unikátní archív, ve kterém se objeví i ukázky her z Divadla Járy Cimrmana.

„Zájem o Jarmaru je velký. Stránky Jarmara.at již navštívilo více než 650 000 unikátních návštěvníků. Zhruba 100 000 se jich na stránky vrátilo, asi ve snaze zkusit znovu projít testem. Otázky jsou nyní mírně doplněny, takže kdo by si chtěl svoje vysvědčení ověřit, může se znovu zapojit," dodala Zatloukalová.

Služba bude spuštěna 10. října 2011 na stránkách Jarmara.at. Se Seznamem budou na projektu spolupracovat mnozí cimrmanologové i Divadlo Járy Cimrmana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám